NOĆ ZA SLADOKUSCE Željko Obradović naveo da ove atmosfere nema nigde u Evropi, a onda rekao šta mu je trener Huventuda priznao
Vladimir Marković

Partizan ove sezone ima skor 9-0, u Evrokupu 3-0, u ABA ligi 6-0.

Crno-beli su u 3. kolu Evrokupa pobedili Huventud 68:67.

Drama, ali sa srećnim krajem.

- Odlična utakmica. Igrali smo bez lakih pogodaka dobar deo utakmice, ali smo se borili do kraja. Jedan igrač je rešio utakmicu. Moram da kažem da je jako važno što smo odigrali ovakvu utakmicu, kako bismo shvatili i razumeli način na koji želimo da igramo - rekao je trener Partizana Željko Obradović. - Nije bio problem u odbrani, koliko u napadu. Mi smo tim koji igra agresivno u odbrani, a u pojedinim trenucima smo bili u konfuziji koju odbranu igramo. To je stvar mladosti i neiskustva u našem timu, ali insistiraćemo na tome i videćemo dokle će to da nas dovede. Igrali smo protiv velikog protivnika koji je igrao dobro celu utakmicu. Detalji su odlučili.

Vladimir Marković

 

Finiš kakav ljubitelji košarke samo poželeti mogu, uz to sa srećnim krajem.

- Strategija je bila ista sve vreme. Sve je u želji, kada želiš da se baciš za svaku loptu, sve je moguće. Vratili smo se apsolutno utakmicu. Istakao sam Pantera, ali ovo je potrebno istaći, iako nisam pobornik toga da ističem nekoga posebno, ovo ipak moram. Počeli smo da se vraćamo u život na početku četvrte deonice bez njega na parketu. Mnogim igračima je ovo prvo iskustvo u ovakvoj atmosferi, mnogima je jako interesantno sve to, ali moraju da shvate neke stvari, da nema koncentracije i da mora da se vodi računa. Ali, razumem sve, oni su mladi ljudi. Trener Duran mi je posle utakmice rekao da ovakvu atmosferu nije doživeo.

Panter se na kraju utakmice zatrčao u publiku da sa navijačima proslavi trijumf.

- Srećan sam kao trener što imam Pantera i Ledeja kao najiskusnije igrače, što su primer mladim igračima. Oni su očigledno osetili energiju, publiku, a mladi igrači su videli Pantera kojem je prijala ova energija. Kada sam pričao s njim i Ledejem, kada sam obavljao prve razgovore s njima pokušao sam da im objasnim ovu atmosferu. To je jedinstveno iskustvo, to nema nigde u Evropi. Oni znaju šta je Partizan, ali ovu atmosferu neće naći nigde drugo u Evropi.

Vladimir Marković

 

Trener Huventuda Karles Duran čestitao je Partizanu na pobedi:

- Panter je pogodio dva važna šuta iako smo mi bili bolji sve do poslednje četvrtine. Igrali smo protiv jako dobrog tima. Ako me pitate zašto sam s osmehom na licu posle utakmice, ne znam šta da vam kažem. Bili smo dobri, igrali dobro, ali onda smo izgubili u tesnoj završnici... Partizan igra agresivnu košarku, ovo je nivo Evrolige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading