ISKREN DO BOLA Od Obradovića za tri meseca naučio više, nego za tri godine u NBA (VIDEO)
KK Partizan/Dragana Stjepanović

Santa Kruz Voriorsi od 2018. )najmlađi igrač u istoriji Dži lige), pa Golden stejt Voriorsi od 2019. do 2021. (29 utakmica uz prosek od 7,7 minuta, 3 poena i 1,5 skokova po meču), a onda povratak u Srbiju.

Samo ne u Beko, u Partizan se vratio Alen Smailagić (21).

I, sa sporske strane mu se sviđa više nego u SAD.

- Nisam mnogo naučio o košarci, ali jesam o profesionalizmu. Kako da se ponašam, kako da pričam, kako da se ophodim prema drugima. To mi je svakako bilo od pomoći u karijeri. Za nekoliko meseci rada sa najtrofejnijim evropskim trenerom naučio sam više nego za nekoliko godina u najjačoj ligi sveta. Sada košarkaški učim više u radu sa Obradovićem, koji mi puno pomaže. Obradović je najbolji trener sa kojim sam radio. Uvek mi objasni kada nisam u pravu. Pričamo istim jezikom, razume igrače i igrači razumeju njega. Znamo šta želi, da hoće najbolje za nas i na tome radi sa nama - zbori Alen u intervjuu za "Eurohups".

ISKREN DO BOLA Od Obradovića za tri meseca naučio više, nego za tri godine u NBA (VIDEO)

KK Partizan/Dragana Stjepanović

 

Zbog pozitivnog stava, ali i prezimena u Americi je dobio i nadimak Smajli.

- Sviđa mi se nadimak i često ga koristim u životu kada se predstavljam. Pomalo mi je i smešno, ali čini ljude u mojoj blizini opuštenijim. Pričaju: "Ljudi ga zovu Smajli, mora da je srećna osoba. Ne moramo puno da razmišljamo o njemu".

Sezonu je počeo jako dobro. Protiv Splita u drugom kolu ABA lige 14 poena i 13 skokova za indeks 29.

Prosečno dosad upisuje 7,2 poena i 5,6 uhvaćenih lopti (prosečan indeks 12).

Na debiju u Evrokupu protiv Hamburga je brojao do 13, samo skok mu je nedostajao za dabl-dabl (indeks 18).

Partizan do sada u sezoni ima skor 6-0.

Još ne osećam pritisak. Rano je za tako nešto. Moramo da provedemo još neko vreme zajedno, da se bolje upoznamo, da stvorimo bolju hemiju. Pre samo par meseci smo se upoznali, potrebno nam je još vremena da se naviknemo jedni na druge. Još smo mlad tim, sa prosekom od 23 godine. Nemamo puno starijih igrača. Praktično svi učimo od nule, jer niko od nas nije imao mentora kao što je Obradović da nas uči.

ISKREN DO BOLA Od Obradovića za tri meseca naučio više, nego za tri godine u NBA (VIDEO)

KK Partizan/Dragana Stjepanović

 

Kaže da košarkaški nije mnogo naučio u Americi, ali ističe da mu je život sa druge strane Atlantika puno značio.

- Amerika mi je mnogo pomogla. Prvi put sam živeo sam, morao sam prvi put da se brinem o sebi. Zato mislim da sam sazreo malo brže. Najduže što sam pre toga bio van kuće trajalo je oko dva meseca. Tako da je sve to promenilo moje razmišljanje, postupke i sve ostalo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading