NAVIJAČIMA SU VEĆ VEOMA DRAGI Partizanovi Amerikanci najotvorenije pričali o svemu pred start Evrokupa
ABA liga/Dragana Stjepanović

U utorak od 19 i 30 Partizan u Hamburgu igra prvi meč nove sezone Evrokupa. Svesni su Partizanovi Amerikanci Kevin Panter i Dalas Mur da im serija pobeda na startu ABA lige ništa ne znači u Evrokupu i da moraju da idigraju kvalitetno ako žele da startuju pobedom. 

- Idemo da pobedimo. Na pameti nam je samo pobeda, da budemo svoji i igramo utakmicu po utakmicu. Znam da igraju agresivno, da dosta trče... Mi moramo da ostanemo fokusirani na sebe, da budemo najbolja verzija Partizana - poručio je Panter.

Na pitanje koliko mu se dopada novi sistem takmičenja i da li pomalo favorizuje autsajdere odgovara:

- Ima nekoliko klubova za koje nikad nisam čuo, ali to nije važno, svi mogu da igraju košarku. Mi ćemo biti spremni da odgovorimo na to.

Dalas Mur je naglasio da će ekipa probati da uradi sve što trener Željko Obradović bude zahtevao u Nemačkoj.

- Idemo utakmicu po utakmicu, fokusirani smo na sebe. Čeka nas Hamburg, ekipa koja igra dobru odbranu. Mi ćemo da se potrudimo da uradimo sve što trener od nas traži i pobedimo - naglašava Mur i dodaje: - Gledali smo dosta snimaka, sada znam više o njima, nego pre toga. Imaju dobru igru u tranziciju, moramo odbranom da odgovorimo na to.

Muru se dopada novi sistem Evrokupa.

- Drugačije je od onoga što sam igrao kada sam bio u Francuskoj, ali mi se sviđa. Više utakmica, više šansi, biće zabavno. Podseća dosta na NCAA Martovsko ludilo, sve može da se desi. Zato nijednog protivnika ne smeš da uzmeš zdravo za gotovo. To je naš plan.

Dobra vest je da je povredu skočnog zgloba ostavio iza sebe.

- Dobro je skočni zglob, dobro.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading