MENIG NAČEO KIPRANE, RIKARDO OVERIO POBEDU! Partizan slavio u Nikoziji i trijumfom započeo Ligu konferencija!
FK Partizan

Crno-beli su tako trijumfom započeli novo evropsko takmičenje.

Srpski tim je odigrao veoma dobro i zasluženo došao do rutinske pobede.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Anortozis je imao u 12. minutu, kada je Hristodulopulos uputio slobodan udarac sa nekih 30 metara, ali je sjajno reagovao Popović.

Samo tri minuta kasnije u izglednoj situaciji našao se Aleksandar Miljković. Ostao je potpuno sam, ali je šutirao pravo u Loriju.

Crno-beli su preuzeli inicijativu, a novu veliku šansu imali su u 36. minutu. Bio je to dobar korner crno-belih, Šćekić je ostao sam, šutirao glavom, međutim, ponovo se istakao Lorija, a lopta je pogodila stativu, pa je ostalo 0:0.

A, onda u finišu prvog dela Partizan dolazi do vođstva preko novajlije Kvinsija Meniga. Šutirao je Marković, Menig je pokupio odbitak i doneo prednost ekipi Aleksandra Stanojevića.

Na startu drugog dela Rikardo Gomeš propustio je veliku priliku da duplira prednost. Bila je to kontra četiri na tri Natho je proigrao Gomeša, ali mu je lopta prešla preko noge i otišla daleko preko gola.

Veliku šansu Anortozis je imao u 63. minutu, kada je srpski internacionalac Miloš Deletić dobro šutirao, međutim istakao se čuvar mreže "parnog valjka".

Konačan rezultat postavio je Rikardo fenomenalnim pogotkom u 68. minutu. Dobio je loptu u šesnaestercu rivala, okrenuo se i raspalio po lopti koju je zakucao pod prečku.

Mogli su crno-beli u nastavku da stignu i do ubedljivije pobede, ali su Miloš Jojić i Nemanja Jović propustili neke povoljne prilike, pa je ostalo 2:0.

U prvom meču grupe B Gent je kao gost bio bolji od Flore golom srpskog internacionalca Darka Lemajića.

U drugom kolu sastaju se Partizan - Flora i Gent - Anortozis.

Anortozis - Partizan 0:2 (0:1)

Strelci: Menig u 42. i Rikardo u 68. minutu.

Stadion: GSP (Nikozija)

Sudija: Peter Kjesgard (Danska)

Anortozis: Lorija – Korea (Avram od 50.), Arajuri, Risvanis – Hušbauer (Bušuladžić od 46.), Popović, Artimatas, Anderson – Hristodulopulos, Rusijas (Deletić od 46.), Varda (Kačarava od 65.).

Partizan: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Marković (Holender od 71.), Natho (Jojić od 64), Menig (Jović od 64.) – Rikardo (Terzić od 83.).

Drugo poluvreme:

Kraaaj! Pobeda Partizana 2:0!

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

87. minut - Kakva prilika za Jojića. Sjajno ga je proigrao Terzić, ali je ovaj uputio traljav udarac.

84. minut - Propala je kontra crno-belih. Holender je odigrao jako loš pas.

77. minut - Opao je ritam utakmice što odgovara Partizanu koji ide ka sigurnoj pobedi.

70. minut - Malo je nedostajalo da crno-beli vrlo brzo povedu i sa 3:0. Rikardov pokušaj odbranio je neverovatni Lorija, a u nastavku je golman Anortozisa zaustavio i Miloša Jojića.

68. minut - Goooool! "Bomba" Gomeša posle koje Partizan vodi 2:0!

64. minut - Evo prvih izmena u Partizanu. Izlazi strelac jedinog gola Menig, ulazi  Nemanja Jović, a Miloš Jojić je na terenu zamenio Natha.

63. minut - Najbolja prilika za Anortozis. Deletić je šutirao, istakao se Popović!

61. minut - Udarac Markovića završava preko gola.

57. minut - Mirniji period igre.

51. minut - Rikardo propušta ogromnu šansu. Bila je to velika prilika za crno-bele, Rikardo je sa nekih 10, 11 metara šutirao preko gola. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dvostruka izmena kod domaćih. Bušuladžić je zamenio Hušbauera, a Miloš Deletić je ušao umesto Rusijasa.

Prvo poluvreme:

 

 

Kraj prvog dela! Partizan vodi golom Kvinsija Meniga u 42. minutu.

42. minut - Goool! Partizan vodi 1:0 golom Kvinsija Meniga. Odlično je novajlija crno-belih ispratio šut Lazara Markovića, pokupio odbitak i doneo vođstvo srpskom timu.

41. minut - Udarac Hušbauera završava pored gola.

36. minut - Velika prilika za Partizan! Bio je to dobar korner crno-belih, Šćekić je ostao potpuno sam, šutirao glavom, Lorija je sjajno reagovao, lopta je pogodila stativu i ostalo je 0:0.

33. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Šćekić.

30. minut - Nešto sporija igra na obe strane.

27. minut - Dobar centaršut Natha, reaguje odbrana Kiprana. 

22. minut - Ponovo preti Marković, lopta odlazi preko gola.

19. minut - Nova šansa za Partizan. Marković se našao kontri, ali je slabo šutirao. Bio je pomalo sebičan jedan od najiskusnijih u redovima Partizana.

15. minut - Uzvraćaju crno-beli! Bio je to najbolji napad Partizana, Miljković se našao u izglednoj poziciji, bio je sam, ali je fenomenalno reagovao golman Anortozisa, Lorija.

12. minut - Najbolja prilika na meču. Hristodulopulos je uputio slobodan udarac sa nekih 30 metara, sjajna odbrana Popovića.

10. minut - Dobar napad domaćih, ipak, odlično je reagovala odbrana Partizana.

9. minut - Dobar napad crno-belih. Ali, Miljković se nije proslavio, šutirao je preko gola.

6. minut - Prilika za Partizan, ali Marković je pao u ključnom trenutku, od svega sa mo korner.

4. minut - Miran početak meča.

1. minut - Utakmica je počela!

Crno-beli ne pamte po dobru stadion ,,GSP", pošto su tu poraženi  od APOEL-a 2009. godine (2:0) i kasnije eliminisan u dvomeču sa ukupnih 2:1.

Kada je reč o Anortozisu, oni će igrati glavnog napadača Kajla Lafertija, koji je povredio koleno na utakmici protiv Dokse.

Partizan će na ovom meču igrati bez Danila Pantića, Sejdube Sume i Nemanje Miletića. 

Zanimljivo da se trener Partizana Aleksandar Stanojević oprdelio da u prvu postavu uvrsti Kvinsija Meniga.

Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču između Anortozisa i Partizana. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa Kipra. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading