SVI SU IZNENAĐENI Obradović Hrvatima otkrio veliku tajnu
Foto: Youtube/Printscreen

Šef struke Partizana Željko Obradović dao je  veliki intervju za "jutarnji.hr" tokom boravka sa crno-belima na turniru u Opatiji. Objasnio je na startu razloge za povratak u voljeni klub.

- Partizan je za mene nešto posebno, to je klub koji obožavam i od toga treba početi. S druge strane tražio sam neku novu motivaciju. Živeo sam 28 godina u inostranstvu, pa je neki okidač bilo i to što sam želeo da provodim više vremena s ljudima sa kojima sam mogao da se družim samo tokom godišnjeg odmora. Iza nas je sezona u kojoj je korona bila ključna, nije moglo puno da se putuje i nadam se da je ta pošast iza nas, te da će se stvari vratiti u normalu. Mnogi ljudi, ne znam iz kojeg razloga, ne shvataju kako je vakcinisanje potrebno i najvažnije, posebno ta mlada generacija, pa koristim i ovu priliku da apelujem na ljude da se vakcinišu - počeo je priču Obradović i nastavio da navodi razloge: - Svi se vraćaju na ono šta je bilo i to je razumljivo. Sa sobom sam u miru, znam razloge zbog kojih sam došao, znam da nas čeka težak i naporan posao. Moje zadovoljstvo su igrači koji rade na vrlo dobar način. Čak i kad smo izgubili od Cibone i nismo igrali dobro, oni su se bacali po terenu, ginuli za svaku loptu. Sve je to proces, stvari se ne mogu promeniti preko noći. Zajedno smo tek 15-ak dana, neki su tek odradili po koji trening, Kevin Panter ima problema s ramenom, pa nije bio u Opatiji, tek će se naknadno priključiti. Ciljevi su tu, ja sam i igračima rekao da neko ko nema ambiciju ne treba ni da bude tu. Glavni nam je cilj da uđemo u Evroligu, kroz ABA ligu ili kroz Evrokup.

Pitanje za Obradovića je bilo bezano i za prohodnost ABA lige u Evroligu. Ugovora više nema, nejasne su stvari...

- Evroliga je ostavila tu rezervu, ali mislim da će ekipa iz ABA lige uvek imati mesto u Evroligi. Lično mislim da je to malo, mislim da bi i Zvezda i Partizan trebalo da budu u Euroligi, zato jer Beograd za to ima sve uslove. Uostalom, svake nedelje bi bila puna Arena sa 20.000 navijača. Međutim, to ne znači da Cedevita Olimpija, Budućnost, Mornar ili Cibona nemaju istu ambiciju. Voleo bih da ova regija bude u košarci kao nekad, kad je u vreme bivše Jugoslavije to bila najbolja liga u Evropi.

Sve su glasnije priče o zatvaranju Evrolige.

- Svi o tome pričaju, a koliko je to blizu ili daleko niko ne zna. Postoji Bord Evrolige u kojem sedi 11 klubova vlasnika i oni odlučuju o tome. Lično mislim da ukoliko se ide prema zatvaranju Evrolige, onda bi svi klubovi u takvoj ligi trebalo da imaju vlasničke udele. Zatvaranje Evrolige značilo bi povećanje broja klubova u njoj. Postoji ideja da se u Evroligu ulazi kroz Evrokup, da prve dve ekipe iz Evrokupa steknu pravo igranja Evrolige, kao što je bilo protekle sezone. Sve to ima smisla. Evroliga ne želi situaciju da se pojavi klub koji ima proračun za Evroligu samo sezonu ili dve, pa onda nestane. Zbog toga prave sve te poteze. Niko nije protiv toga da u Evroligi budu klubovi s tradicijom, klubovi koji proizvode igrače, ali oni moraju da imaju minimalne dogovorene proračune i jamstvo da će ih moći servisirati tri, četiri godine. Jer, niko ne želi da se u Evroligi pojavi ekipa na kojoj će ostali nabijati koš-razliku - zaključio je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading