PARTIZAN PRED RIGOROZNOM KAZNOM UEFA nema milosti, pokrenula postupak protiv crno-belih
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Pred meč sa Santa Klarom u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige konferencija crno-beli su upozorili navijače da je usled velikog broja disciplinskih prekršaja na evropskim utakmicama u poslednjih nekoliko sezona, izazvanih nepoštovanjem propisa UEFA (paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava u teren, prekršaji u vezi sa rasizmom, utrčavanje publike na teren, blokiranje prolaza na tribinama i slično) Partizan na korak od izuzetno oštrih sankcija u narednim evropskim utakmicama, ukoliko se ovi prekršaji ponove.

A, onda je meč sa Santa Klarom u drugom poluvremenu prekinut na pet minuta kada je igru napustio Alan.

Igrač Santa Klare se požalio na uvrede na rasnoj osnovi četvrtom sudiji, koji je zatim obavestio glavnog arbitra Krega Posona. Delegat je sve pomno saslušao i uneo u zapisnik.

UEFA je sada zvanično objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Partizana zbog incidenta koji se dogodio u revanš utakmici plej-ofa Lige konferencija protiv Santa Klare.

U zvaničnom izveštaju ne navodi se tačan razlog pokretanja disciplinskog postupka. Renomirani portugalski dnevnik "Abola" objavio je da se radi o navodnom rasizmu navijača Parnog valjka prema napadaču gostiju Alanu. Portugalski dnevnik tvrdi da su navijači Partizana imitirali majmunske krike i tako "napali" Alana.

Partizan je pred pomenuti meč naveo i da "bezbednost svih aktera utakmice se ni na koji način ne sme dovesti u pitanje, te bi eventualno utrčavanje publike na teren, čak i u slučaju pobede FK Partizan, od strane UEFA delegata bilo evidentirano i protumačeno krajnje negativno, a klub u tom slučaju može očekivati i oštrije sankcije nego što je igranje narednih utakmica bez prisustva publike".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading