ZANIMLJIV KLUB Partizan predstavio prvog rivala, a mnogi nisu znali tri važna detalja o Anortozisu
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Iz četvrtog šešira Partizanu je u grupu stigao Anortozis, osvajač Kupa Kipra prethodne sezone. Klub iz Famaguste, koji posle turske invazije na Kipar igra u Larnaki, na stadionu Antonis Papadopulos, ima 13 titula prvaka ostrvske zemlje, poslednju još 2008, kao i 11 trofeja u kupu. Utakmica između Anortozisa i Partizana se igra 16. septembra 2021 u 21 čas po srpskom vremenu.

Trener kluba je Temur Kecbaja, legendarni gruzijski fudbaler, a u ekipi su legionari iz Brazila, Slovenije, Jermenije, Gruzije, Bosne i Hercegovine, finske, Češke, Grčke, Izraela, Severne Irske i jedan Srbin, Miloš Deletić, pozajmljen iz atinskog AEKa, ranije igrač Vojvodine, Napretka i radnika iz Surdulice.

Najzvučnije ime u igračkom kadru je 33-godišnji Kajl Laferti, koji je 81 put igrao za Severnu Irsku, a svojevremeno nosio dresove Rendžersa, Palerma, Sanderlenda… Najskuplji je Artimatas, defanzivni vezni, a među vodećim igračima su Čeh Huzbauer, Grci Kalcas i Rizvanis, Slovenac Popović i Bosanac Bušuladžić.

Anortozis je prethodne sezone u ligi bio četvrti, ove još nije odigrao nijednu utakmicu, duel prvog kola odložen je zbog plej ofa za Ligu konferencija. Prethodno su Kiprani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Kiprani eliminisani od bečkog Rapida (2:1, 0:3), da bi u plej ofu za Ligu konferencija bili bolji od izraelskog Hapoela Ber Šive (0:0, 3:1).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading