BIO JE UZDANICA ZVEZDE, A SADA JE IKONA PARTIZANA Idem u ovo i nije me briga šta drugi misle!
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Kevin Panter je najveća bomba novog trenera Partizana Željka Obradovića.

Osvajač Lige šampiona sa Virtusom, bivši košarkaš Crvene zvezde, prvi je od šest novajlija potpisao za Partizan i pokrenuo lavinu.

Najbolji igrač evroligaša Milana potpisao je najveći ugovor u istoriji srpske košarke (bar po dostupnim informacijama).

U podkastu ga je domaćin Džordan Ričard pitao da li ga je iznenadio Obradovićev poziv.

- Nije me iznenadio, ali sam bio u fazonu: "Brate, pričam sa Željkom, koji je osvojio devet evropskih titula". On je legenda. Ne mogu da kažem da su me preplavile emocije, ali me je samo poguralo ka tome da lakše donesem odluku o dolasku u Partizan. Rekao mi je da jako veruje u mene i moj kvalitet, da mogu da napravim razliku i budem kvalitetno pojačanje za tim, pa mi je taj poziv bio kao šlag na torti. Kada te trener takvog statusa pozove i kaže takve stvari, kako možemo zajedno da gradimo put do uspeha, odmah ti bude jasno o čemu se radi.

Koliko puta ste razgovarali pre nego što si potpisao za Partizan?

- Možda dva ili tri puta. Pričali smo uglavnom o tome kako on vidi sezonu pred nama, a kako mi je ono što je izgovorio imalo smisla rekao sam: "Hajde, da zajedno to i uradimo". To je bilo to.

Igrao si u Milanu pre dolaska u Partizan, da li je bilo teško da napraviš takav korak i Evroligu zameniš timom koji pokušava da se vrati u elitu?

- Bilo je malo teško, neću da lažem. Svi su očekivali da ću ostati u Evroligi, podigao sam lestvicu visoko u prošloj sezoni. Pauza između dve sezone nije bila onakva kakvu sam možda očekivao, a onda je iskočila ova prilika. Mnogi bi verovatno bili nervozni ili ne bi bili sigurni da li da naprave ovaj korak, ali ne i ja. Ranije jesam imao takvih momenata, da sam bio nervozan kada treba da napravim sledeći korak, jer sam se plašio da mi se to ne obije o glavu, ali sada sam rekao sebi: "Idem u ovo i nije me briga šta drugi misle". Srećan sam što sam postupio tako, uzbuđen i radujem se novom početku.

Na pitanje da je dobio "džak para" za dolazak u Partizan samo se nasmejao.

Ali, odgovorio je na pitanje da li će sezona biti “osvoji ili propadni.

- Ne mogu da kažem da će baš biti osvoji ili propadni, ali znam da nas čeka baš ozbiljan posao. Znam da će obaveza biti veća zbog svih igrača koji dolaze i trenera s ozbiljnim pedigreom. Ali, mnogo mi se sviđa sve to. Želim da uđemo u Evroligu, da osvojimo sve, Evrokup, ABA ligu... Ići ćemo korak po korak, naravno, ali sada imamo jak temelj, krećemo u ozbiljan proces.

Radio je sa Šakotom u AEK-u i Zvezdi, Đorđevićem u Virtusu...

- Bilo je super. Pored Šakote radio sam sa još jednim srpskim trenerom. Iskreno, bilo mi je super u radu sa Šakotom. Izuzetno mirno, opušteno, bez ikakvog ludila sa strane“.

Imao si priliku da iskusiš dva najveća rivalstva evropske košarke, u Olimpijakosu i Crvenoj zvezdi protiv Panatinaikosa i Partizana. Gde je bilo luđe?

- Rekao bih u Grčkoj. Samo zato što smo bili gosti Panatinaikosu. Protiv Partizana sam igrao kod kuće, drugi put na neutralnom terenu, što je bilo malo drugačije. Protiv Panatinaikosa je bilo pravo ludilo. Prepune tribine, ljudi vrište, urlaju, hoće da te pljunu, gađaju... Baš je bilo drugačije od svega što sam dotad video, tada sam bio po prvi put nervozan pred jednu utakmicu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading