ZA SVE JE "KRIV" SUMA! Partizan uspostavio saradnju sa Kejptaun sitijem
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Delegacija Partizana bila je u poseti Kejptaun sitiju u Južnoafričkoj Republici.

Tokom višednevnog boravka u drugom po veličini gradu u ovoj zemlji, napravljen je prvi, ali veoma značajan korak u uspostavljanju međusobne saradnje dva kluba koja bi i Partizanu i Kejptaun sitiju bila od koristi.

– Kontakt sa njima je uspostavljen preko Sejdube Sume, budući da je predsednik Džon Komits bio posrednik prilikom njegovog dolaska u Partizan. I ne samo da je on čovek koji brine o karijeri našeg fudbalera, već ga je usvojio dok je bio dečak, tako da između njih dvojice vlada mnogo prisniji odnos nego onaj na nivou menadžera i klijenta - otkriva direktor Omladisnke škole Partizana, Vanja Radinović u intervjuu za klupski sajt. 

Južnoafrička Republika, kao zemlja od 58 miliona stanovnika pruža ogroman potencijal u fudbalskom smislu i direktor omladinske škole Partizana ne krije zadovoljstvo urađenim poslom u Kejptaunu. 

– Tržište u ovoj zemlji veliko i od igrača koje smo videli sasvim sam siguran da bi trojica ili četvorica odmah mogla da dođu u Partizan i naprave ozbiljnu razliku. Međutim, problem su primanja i plate, budući da igrači tamo veoma dobro zarađuju, a obeštećenja za najbolje igrače gotovo po pravilu ne idu ispod 3.000.000-4.000.000 evra. Ipak, moj posao u Kejptaunu je bio da dogovorim saradnju na nivou Omladinske škole i u tome smo uspeli.

Konkretno, prema Radinovićevim rečima, razmatrani su i precizirani razni aspekti potencijalne saradnje, i to u oba pravca.

– Pre svega, razgovarano je o tome da određeni broj trenera iz Partizanove omladinske škole ode u Kejptaun siti i pomogne im u radu sa mlađim kategorijama, a razrađen je i model po kojem bi dvojica ili najviše trojica mladih i perspektivnih igrača južnoafričkog kluba, zajedno sa jednim trenerom iz kluba, došli u Beograd na mesec dana. Oni bi ovde bili naši gosti, a po povratku u Kejptaun bismo nastavili da ih pratimo, kako bismo ispratili njihov dalji razvoj. Takođe, za kraj je pomenuta i mogućnost da prvi tim našeg kluba ode u Kejptaun na pripreme. Gospodin Džon Komits je spreman da to sve organizuje, ali o tome će se detaljnije pričati kad, nadamo se vrlo brzo, bude bio naš gost u Beogradu – ističe Radinović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading