GROBARI ĆE DA POBESNE Vujošević objasnio zašto nije doveo MVP-ija NBA lige Nikolu Jokića u Partizan
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Za hrvatski "Indeks" bivši trener Partizana Duško Vujošević je komentarisao veliki uspeh Nikole Jokića i osvajanje titule MVP-ija NBA lige, a naveo je i zašto ga nije doveo u Partizan.

- Šokiran sam, ali i oduševljen što je Nikola dobio takvo priznanje. NBA liga je u poslednjih 20 godina doživela veliku transformaciju. Kako igračku tako i sistemsku. Ćosić i Dalipagić, koji su u svoje vreme bili najbolji evropski igrači na svetu, došli su u NBA kampove, ali odustali su jer je tada to bio velik rizik. Koliko god oni bili dobri, a bili su sjajni i imali su prohodnost u NBA ligi, Amerika ih nije želela. NBA liga je na takve igrače, koji su dolazili iz nekog drugog područja, gledala sa skepsom i podcenjivanjem. U Evropi su ti igrači bili kraljevi, a u Americi bi morali da krenu ispočetka i pitanje je bi li uopšte i dobili šansu. Sećam se kad je Dražen došao u Portland, baš sam tada bio u San Antoniju. To je bilo strašno. Znači, najbolji igrač Evrope, koji je imao četvorogodišnji ugovor s Realom, u dresu Portlanda je u toj utakmici protiv San Antonija dobio samo dva minuta. Međutim, dolaskom Dražena i Divca NBA liga je počela da se menja i rekao bih da su njih dvojica, uz još nekoliko igrača, raskrčili put ostalima i ovo što se danas događa Jokiću ili Dončiću ne bi bilo moguće da nije bilo njih.

Vujošević priznaje da ni u snu nije mogao da očekuje da će Nikola Jokić i Luka Dončić postati najveće zvezde najjače lige sveta.

Moram biti iskren i reći da mi je neko pre nekoliko godina rekao da će Dončić i Jokić biti najveće zvezde NBA lige, u čudu bih ga gledao. Nisam mogao ni da sanjam da se nešto tako može dogoditi. Jako je teško odgonetnuti šta se dogodilo i kako je jedan mladi dečak, koji je igrao solidnu košarku u ABA ligi u dresu prosečnog kluba kao što je Mega, u tako kratko vreme postao MVP najjače lige sveta. To je uspeh za svako poštovanje, ali i dalje smatram da za pronaći razloge treba napraviti ozbiljnu analizu.

A, na pitanje zašto Jokića nije doveo u Partizan, odgovorio je:

- Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali skautski posao u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

  Kliknite za više vesti

Komentari (1)

Loading