Sport
Printskrin
Sport

Printskrin

Sport, Foto: Printskrin

Na današnjoj svečanosti povodom 76. rođendana Sportskog društva na stadionu Rajko Mitić za najboljeg trenera proglašen je Dejan Stanković, a fudbalski klub je najbolji klub.

- Želim nam svima da nastavimo da osvajamo titule i da se uvek radujemo. Mi smo jedna velika familija - rekao je Borjan i zahvalio se upravi i saigračima.

Andrea Stojadinov je prošle godine osvojila srebro na EP za seniorke, bronzu na prvenstvu za mlađe seniorke i zlato za juniorke, plus bronzu na gren slemu.

Priznanje je primio njen brat Aleksa.

 Najbolji trener Dejan Stanković je vodio tim do titule i nokaut faze Lige Evrope.

- Srećan nam rođendan i da nastavimo da branimo crveno-bele boje kao i do sada, istorija nas na to obavezuje. Ovaj trofej ja primam, ali pripada mojim momcima, stručnom štabu i celom timu. Pošten rad uvek se isplati i rezultati vraćaju - rekao je Stanković.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SD Crvena zvezda (@crvenazvezdasd)

Najbolji klub je fudbalski, a nagradu je primio generalni direktor Zvezdan Terzić.

- Zvezda je najveći klub na ovim prostorima, ponos naroda i države. Drago mi je što četvrti put zaredom osvajamo titulu, igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Ponosan sam na sve naše sportiste - istakao je Terzić.

Predsednik Sportskog društva Nebojša Čović rekao je da su, uprkos tome što je pandemija odložila brojna takmičenja, Zvezdini sportisti u godini iza nas bili odlični.

- Sportisti i klubovi Crvene zvezde ipak su osvojili 34 trofeja, 16 u seniorskoj i 18 u mlađim kategorijama. Titule su osvojili fudbaleri, atletičari, atletičarke, karatisti, ragbisti i drugi. Andrea Stojadinov ispisala je istoriju, Nemanja Majdov osvojio je srebro na EP, atletičarka Milena Tirnanić je šampionka Balkana, Strahinja Jovančević osvojio je srebro, Anja Lukić bronzu. Zavidni rezultati ostvareni su i u mlađim kategorijama - rekao je Čović.

Pročitajte još: