Pobednici sa službenim licima Saveza
M.Stanković
Pobednici sa službenim licima Saveza

M.Stanković

Pobednici sa službenim licima Saveza, Foto: M.Stanković

U Hotelu "Novella Uno" u Novim Banovcima, Šah klub "Banovci Dunav" zajedno sa Šahovskim savezom Vojvodine, uspeli su da sprovedu i inače zahtevno takmičenje, koje je sada bilo još zahtevnije usled epidemioloških mera.

Ono što je najvažnije, pljušte pohvale na račun organizacije, jer su deca dobila vrhunski smeštaj i turnirsku salu, gde su već igrali naši vrhunski šahisti.

U takvim uslovima, deca su mogla da uživaju i pokažu sav svoj raskošni talenat. Vođene su veoma uzbudljive borbe koje su znale da potraju i više sati. Sa nestrpljenjem, brigom i nadom, zabrinuti roditelji i treneri, čekali su izlazak iz turnirske sale, u iščekivanju bilo kakvih vesti o partiji koja se igra.

Dobili smo posle devet kola, u pet dana i nove šampione Vojvodine u šahu. To su Lena Radenković, Miloš Pasula, Sara Mijić, Konstantin Mandraš, Teodora Jauković, Andrej Ljepić, Mila Radenković, Marko Milanović, Anja Jovanović, Milan Gagić, Varvara Veljković i Miloš Obradović. Pominjanje ovih imena svakako su ova deca i zaslužila.

Svečani završetak, tj. dodeli medalja prisustvovali su i generalni sekretar saveza Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić, geleralni sekretar saveza Danko Bokan i predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Zoran Stanimirović.

Dragan Lazić se pohvalno izjasnio na račun organizacije, napominjući koliko su ova takmičenja značajna, a koja je i sam kao dete nekada igrao.

Nagrade najboljima su uručili, još uvek aktuelni kadetski prvak Srbije Miloš M. Stanković ispred Šah kluba "Banovci Dunav", predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Zoran Stanimirović i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić.

Malo je ostalo do državnog koje je na programu početkom maja u Subotici u Hotelu "Patria". Ne sumnjamo da će se deca iz cele zemlje okupiti u što većem broju i boriti za državne medalje.

Do tada, ovoj deci ostaje ipak jako malo vremena, kako bi se još bolje pripremila za još kvalitetnije takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ: