Maja Ognjenović
Tanjug/AP
Maja Ognjenović

Tanjug/AP

Maja Ognjenović, Foto: Tanjug/AP

Kapiten naše selekcije, kao najiskusnija igračica i tehničar, trasirala je put kojim treba ići do novog zlata.

- Kada osvojimo medalju, uvek je prva rečenica da nismo svesne i da ćemo posle nekoliko dana shvatiti kakav smo uspeh postigle. Pred početak prvenstva rekla sam da je lakše osvojiti medalju nego je odbraniti, što i sada tvrdim. Vrlo sam ponosna i srećna zbog ovoga što smo uradile - počela je Maja Ognjenović u razgovoru za „Sport plus“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije bilo lako odbraniti evropski tron jer je na suprotnoj strani pored ozbiljnog rivala bila i fanatična publika.

- Pomalo smo naviknute na to da osvajamo medalje, ali ovog puta bilo je izuzetno teško. Znale smo da nije mala stvar igrati protiv Turske, na njihovom terenu i pred takvim navijačima, ali njih smo i očekivale u finalu i za to se spremale. Zaista nije bilo lako…

Rekorderka po broju nastupa za reprezentaciju Srbije, zajedno sa selektorom Terzićem, postala je sinonim za uspeh ženskog sporta.

- Prija, kako da ne. Neko mi je rekao da smo blizu vaterpolista po broju medalja, a znamo kakve oni rezultate imaju. To je ono zbog čega treniramo. Činjenica da hiljade devojčica kreće na odbojku posle naših medalja jeste nešto što nas čini srećnim. A onda, kada se popnemo na balkon i vidimo onakvu podršku, to izaziva posebnu emociju.

Maja Ognjenović

EPA/Sedat Suna

Maja Ognjenović, Foto: EPA/Sedat Suna

Maja je sa balkona hiljadama navijača obećala susret naredne godine posle Olimpijskih igara, a uspeh na njima predstavljao bi krunu njene uspešne karijere.

- Sama sebi sam postala dosadna jer sam i pred Svetsko prvenstvo rekla da će to biti kruna i da je vreme da se povučem. Pred Evropsko sam se takođe dvoumila da li da odem ili ne, jer nisam bila sigurna da ću pronaći motivaciju, pa je opet stiglo zlato. Olimpijske igre će definitivno biti kruna. Ja kao neko ko je od 2003. u reprezentaciji, skoro 16 godina, mislim da bi trebalo da odem na pravi način i da se povučem na samom vrhuncu, a verujem da će to biti sledeće godine - zaključila je Maja Ognjenović.

BONUS VIDEO

Selektor Aleksandar Đorđević opširnije o teškim porazima protiv Španije i Argentine!