Banat Bulls i Wild Dogs Novi Sad
Bogdana Marić
Vukovi Beograd i Požarevac Pastuvi

Boško Bunuševac

Vukovi Beograd i Požarevac Pastuvi, Foto: Boško Bunuševac

U subotu je Beograd bio prava prestonica američkog fudbala. Vukovi su na stadionu IMR savladali Požarevac Pastuve rezultatom 49:0, dok su Plavi zmajevi posle produžetaka došli do pobede protiv ekipe Jagodine Black Hornets rezultatom 22:14.

U nedelju u Čereviću, selu kod Novog Sada, gostujuća ekipa Banat Bulls ubedljivo je pobedila domaći tim Wild Dogs sa 17:0.

Utakmica između Vukova i Pastuva je već na poluvremenu bila praktično gotova, pošto su na pauzu otišli sa rezultatom 35:0. Ekipa Požarevca je bila znatno oslabljena i u Beograd su se uputili sa 23 igrača, bez stranih pojačanja i bez trenera. Vukovi su to iskoristili i sjajnom igrom postizali su poene i po zemlji i kroz vazduh, proigravali su sve igrače i završili brzo ovu utakmicu. U Vukovima su se najviše istakli mladi trkači Aleksandar Mlađen, koji je postigao jedan tačdaun, i Aleksandar Bogdanović, koji je postigao dva tačdauna, a napad kroz vazduh predvodio je Tihomir Todorov sa dva hvatanja za tačdaun. Pored napada i odbrana Vukova je takođe postizala poene na ovoj utakmici. Mladi lajnbeker Andreja Stevanović je u drugoj četvrtini presekao loptu kvoterbeku Pastuva Bojanu Stefanoviću i odneo je do endzone. Konačnih 49:0 za Čopor iz Beograda potvrdio je Tihomir Todorov sjajnim hvatanjem u end zoni.

Plavi Zmajevi Novi Beograd i Jagodina Black Hornets

Plavi Zmajevi

Plavi Zmajevi Novi Beograd i Jagodina Black Hornets, Foto: Plavi Zmajevi

Dva sata kasnije u Jajincima na terenu FK Heroj Plavi Zmajevi su ugostili ekipu Stršljenova iz Jagodine. Za razliku od prve utakmice, koja je rešena još u prvom poluvremenu, druga utakmica je bila dosta neizvesnija i završena je tek posle produžetaka. Ekipa Zmajeva je pobedila Stršljenove tek posle produžetaka i to rezultatom 22:14. Iako je ekipa Stršljenova dosta podmlađena, oni se nisu predavali i pokazali su Zmajevima da će morati da se dosta pomuče kako bi došli do prve pobede u sezoni. Jagodinci su u dva navrata vodili tačdaunom razlike, oba puta je mladi kvoterbek Dejan Srećković pronalazio u end zoni Aleksandra Milenkovića. Svaki put su se Zmajevi vraćali u igru. Prvi put je kvoterbek Ognjen Mitrović pronašao svog sigurnog hvatača Aleksandra Anđelkovića, a drugi put su poentirali iz odbrane, kada je Lazar Bogićević presekao dodavanje Srećkovića i postigao tačdaun. Jagodina je prva dobila posed lopte u produžetku i započeli su svoj napad sa 25 jardi. Sjajna odbrana Zmajeva je uspela da spreči Stršljenove da poentiraju. Napad Zmajeva je potom izašao na teren i njima su bile dovoljne dve akcije da postignu tačdaun i da time stave kraj na ovu utakmicu.

Banat Bulls i Wild Dogs Novi Sad

Bogdana Marić

Banat Bulls i Wild Dogs Novi Sad, Foto: Bogdana Marić

U poslednjoj utakmici drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije gostujući Banat Bullsi pobedili su Wild Dogs Novi Sad rezultatom 17:0. Utakmica je rešena u prvom poluvremenu koje je završeno istim rezultatom. Da su Bulsi došli na utakmicu samo sa jednim razlogom – da pobede, videlo se odmah na samom početku utakmice, kada je sjajni Kigan Lorens trčanjem „uleteo“ u end zonu protivnika i postigao tačdaun. Ubrzo potom je usledio novi napad Bulsa u kome je kvoterbek Mladen Zlatić kompletirao dodavanje ka iskusnom hvataču Mariju Lugonji, koji je uspeo da se domogne end zone i postigne tačdaun. Kiker Bulsa Zdravko Vujanov je oba puta bio siguran i postigao ekstra poene. U drugoj četvrtini, odbrana Novog Sada uspevala je da zadrži silovit napad Bulsa, ali nisu uspeli skroz da ih spreče da poentiraju. Ekipa Bulsa se odlučila za field goal, šut za tri poena, koji je kiker Bulsa Vujanov uspešno kompletirao. Na poluvreme Bulsi odlaze sa rezultatom 0:17. Drugo poluvreme započinje odbrana Bulsa koja, iako prilično oslabljena nedostatkom nekoliko startera, ni u jednom trenutku nije dozvoljavala napadu Novog Sada da se približi end zoni i poentira. Napad Bulsa je uspešno započeo i treću četvrtinu, ali odbrana Novog Sada je ipak uspela da se konsoliduje i nije dozvolila Bulsima više nijedan poen do kraja utakmice. Meč je završen rezultatom sa poluvremena – 17:0.

Rezultati 2. kola Prve lige Srbije:

Vukovi - Pastuvi 49:0

Plavi zmajevi - Black Hornets 22:14

Wild Dogs - Banat Bulls 0:17

Wild Boars Kragujevac slobodni

Treće kolo 8-9. maj:

Wild Boars Kragujevac – Vukovi Beograd

Banat Bulls – Plavi zmajevi Beograd

Pastuvi Požarevac – Wild Dogs Novi Sad

Black Hornets Jagodina slobodni