Odbojkaši na prijemu kod Aleksandra Vučića
Alo.rs Printscreen
Odbojkaši na prijemu kod Aleksandra Vučića

Alo.rs Printscreen

Odbojkaši na prijemu kod Aleksandra Vučića, Foto: Alo.rs Printscreen

Nakon fanatastičnog dočeka na aerodromu, odbojkaši su se uputili u Predsedništvo Srbije na Andrićevom vencu gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio prijem. Predsenik je tom prilikom obrazložio kako će država nagraditi zlatne odbojkaše:

- Svi građani Srbije su ponosni na vaše fantastične rezultate. Prvo su odbojkašice donele zlato iz Ankare, vi zlato iz Pariza. Cela Evropa zna da smo odbojkaška sila broj jedan. Ono što mi možemo da vratimo, govorim o poslu države, to su dve stvari. Prvo je da sledeće godine krenemo u izgradnju velikog kompleksa na Novom Beogradu, ostala je još jedna sitnica da se završi, sve ostalo smo završili. Očekujem da najkasnije u aprilu možemo da krenemo u izgradnju, što je važno i za Olimpijski komitet, kao i za Ministarstvo sporta. Drugo, vi znate da mi svoje obaveze ispunjavamo sa zadovoljstvom i već u naredna dva dana ono što ste zaslužili i što ste zaradili biće na računu.

Šampioni Evrope sleteli na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 30.09.2019. 13:10 - 30.09.2019. 14:16 Odbojkaši su upravo sleteli na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu Doček odbojkaša, Foto: ALO Foto: Miloš Dreković Srpski odbojkaši postali su šampioni Evrope, pošto su sinoć u finalu Evropskog prvenstva u Parizu pobedili Sloveniju posle preokreta 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Odbojkaši su zaradili nacionalne penzije.

- Ono što želim da kažem mlađim momcima i onim starijim, 2017. godine na bronzanu medalju ide 53.000 dinara i danas na zlatnu ide nacionalna penzija od 40. godine od 84.000 dinara. Ako računate u današnjim uslovima, i pod uslovom da primate 40 godina, to je 400.000 evra. Imajte u vidu da će to rasti i da će to biti oko pola miliona. I to ste zaslužili. I to je mnogo više od 20.000 evra koliko ćete dobiti jednokratno.

Vučić je istakao da su odbojkaši ceo narod učinili ponosnim.

 - Vi ste se borili kao lavovi, bilo je fantastično to gledati. Bilo je izuzetno gledati kad pogreše Majstorović ili Petković, pa skoče fantastičnom energijom da to nadoknade. Kao što vidite, pratio sam po malo. To je nešto izuzetno, toliko smo bili srećni i ponosni na vas. Ponosni što vas imamo. Obradovali ste naš narod svuda gde žive. Još jedanput veliko hvala i odbojkašicama i vama.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Srbije se potom našalio na račun Srećka Lisinca.

- Jedino sam se plašio da ne pogrešim kod Srećka Lisinca. Ja sam mu majku upoznao u Vrnjačkoj Banji i Kraljevu. Ne čitam te novine i nemam pojma da se on zabavlja sa našom odbojkašicom Stefanom Veljković. Sve vreme sam hvalio njegovu porodicu.

BONUS VIDEO: 

Igrači Olimpijakosa stigli u Beograd!

 

Komentari (1)

Slavica

30.09.2019 18:16

Poslali smo najlepsu sliku u svet!