Zoran Terzić
EPA/Sedat Suna
Zoran Terzić

EPA/Sedat Suna

Zoran Terzić, Foto: EPA/Sedat Suna

Predvođena Zoranom Terzićem (53), ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u poslednjih 18 godina osvojila čak 14 medalja, a navijači se nadaju da će ta bajka da potraje.

Legendarni trener već skoro dve decenije bira najbolje srpske odbojkašice, predvodi ih je sa klupe do najsjajnijih evropskih i svetskih odličja, a ono što hrabri jeste činjenica da nije izgubio glad za trofejima već naprotiv - najavljuje da će ih biti još.

PROČITAJTE JOŠ:

Već sledeće godine naše devojke učestvuju na Olimpijskim igrama.

- Ako u bilo kom poslu prestanete da sanjate, da razmišljate o sledećem koraku, zadovoljavate se malim stvarima, nećete taj posao obavljati kako treba. Za sebe mogu da kažem da mi nikada nije dosta medalja. Nadam se i verujem da nije ni devojkama. Možda i sledeće godine u Tokiju bude dobrih vesti - kaže selektor bronzanih odbojkašica sa OI u Riju 2016. godine.

U Tokio spremni i srećni

Kruna ove generacije bilo bi osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Japanu.

- Želim da na Olimpijske igre odemo spremni i srećni… Zadovoljni u smislu želje, motivacije i energije. Ali sve što se tamo bude događalo ne zavisi samo od nas - zaključuje Terzić.

Naše dame su drugi put zaredom najbolja evropska selekcija, dok se i dalje diče titulom aktuelnih svetskih šampionki.

- Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je poslednju utakmicu na kontinentalnom šampionatu izgubila u polufinalu 2015. godine. Zaista dominiramo u ovom periodu. Dva evropska prvenstva bez izgubljene utakmice pokazatelj su da je ova ekipa ubedljivo najbolja u Evropi. Treba imati obzira što nekad igraju i slabije. Pobede su tu, što ih motiviše, a takođe imaju i želju da igraju za reprezentaciju - naglašava Zoran Terzić.

Srpkinje je na šampionatu u Turskoj bilo milina gledati.

- Što se samog formata takmičenja tiče: više ekipa, duže traje... Kvalitet je malo razvodnjen. Bilo je dosta reprezentacija koje su za dve ili tri klase slabije od vrhunskih selekcija. A ono po čemu ćemo ga pamtiti jeste jedno ludilo u hali koje nikada do sada nismo doživeli. A verujem i da nećemo. U tako fanatičnoj atmosferi pred 15.000 navijača zaista je teško igrati. Ali zbog toga je uspeh slađi - otkriva trofejni stručnjak.

BONUS VIDEO

Selektor Aleksandar Đorđević opširnije o teškim porazima protiv Španije i Argentine!