NA BANJICI SE OKUPLJAJU TAKMIČARI IZ 14 ZEMALJA Vesić otvorio četvrti "Serbian open indoor miting"

Jedna od učesnica je i Ivana Španović.

Goran Vesić, Veselin Jevrosimović
Goran Vesić, Veselin Jevrosimović, Foto: Tanjug

Četvrti međunarodni atletski miting, "Serbian open indoor miting", održan je danas u Atletskoj dvorani na Banjici, a okupio je više od 150 takmičara iz 14 zemalja.

Zvezda mitinga je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, kojoj je ovo poslednja provera pred Glazgov, gde će braniti titulu šampiona Evrope koju je osvojila u Beogradu.

LACIJALI OTPISANI, SERGEJ KRIVAC Sevilja 'ošišala' Rimljane i nastavlja put u omiljenom takmičenju, Ligi Evrope

Atletski miting otvorio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Želim svim takmičarima dobre rezultate, a organizatorima da nastave sa organizacijom ovakvih događaja je jer ovo što rade pravi Beograd - Beograd otvoren ka sportistima i Beograd koji je domaćin mnogih velikih takmičenja", rekao je Vesić.

Serbian open indoor miting
Serbian open indoor miting, Foto: Tanjug

Organizator takmičenja je Atletski savez Srbije, čiji je predsednik Veselin Jevrosimović rekao da je Atletska dvorana na Banjici danas okupila više od 150 učesnika iz 14 zemalja koji su ujedinjeni pod istim krovom, u sportskoj misiji koja prevazilazi državne granice.

"Kao što sam naziv ovog takmičenja nagoveštava, otvorenost je njegova najvažnija osobina. Beograd kao i toliko puta ranije otvorenog srca prima sve takmičare, prijatelje sporta i zaljubljenike u atletiku", rekao je Jevrosimović.

Zvaničan program takmičenja obuhvata 12 disciplina - pet u ženskoj konkurenciji i sedam u muškoj.

"Ko god danas ovde pobedi, posetioci će imati priliku da uživaju u vrhunskom sportskom nadmetanju", rekao je Jevrosimović.

Serbian open indoor miting
Serbian open indoor miting, Foto: Tanjug

Zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu odbrane, Gradu Beogradu, sponzorima i svim takmičarima i njihovim trenerima bez kojih, dodao je, ovaj dvoranski miting ne bi bio ono što jeste.

"Tokom cele godine naša vrata ostaju otvorena za sve prijatelje atletike, nove ideje i talente. Atletski savez Srbije podržava sve kreativne projekte vezane za dalji razvoj ovog sporta na domaćem tlu, a četvrti ''Serbian open indoor miting'' nam pokazuje da smo na pravoj stazi, a na pravoj stazi svi pobeđuju", kazao je Jevrosimović.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi