šahistkinje Sirmiuma
Alo
šahistkinje Sirmiuma

Alo

šahistkinje Sirmiuma, Foto: Alo

Ovaj podvig, a na ponos svih žitelja carskog grada, delo je šahistkinja Sirmiuma. Trio Antova-Milanovićeva-Denićeva ubedljivo je osvojio prvenstvo Druge lige Srbije - grupa Vojvodina, ostvarivši pet meč-pobeda u pet kola.

Sirmium

Alo

Sirmium, Foto: Alo

Pred Sirmiumom su padali svi redom: Spartak Subotica, Banovci Dunav i Polet Rastina, Omladinac Novi Banovci i Senta. Koliko je internacionalnom majstoru Gabrijeli Antovoj, Bugarki koja je pojačala mitrovački klub, i majstorskim kandidatima Maji Milanović i Hani Denić bilo stalo da se uz maksimalan učinak plasiraju u Prvi ligu Srbije, pokazalo je poslednje kolo. Svejedno što im je bio dovoljan i nerešen rezultat za osvajanje prvog mesta, one su igrale na pobedu. Hrabrost im se isplatila.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Podvig Sirmiuma odjeknuo je Sremskom Mitrovicom. Klub na čijem je čelu Dragan Lazić obasut je čestitkama, a među komentarima na društvenim mrežama izdvajamo ovaj:

„Fenomenalan rezultat! Mitrovica dugo nije imala nekog prvoligaša. Svi zaslužuju velike čestitke, kako devojke tako i Dragan Lazić, koji je sjajno ukomponovao ekipu. Rezultat za pamćenje. Mnogo uspeha i u prvoligaškim vodama.“

Gabrijela Antova (17) je šahovski biser Sirmiuma

AUTOR: D. J. BUŽIĆ DATUM I VREME: 15.11.2019. 07:30 „Povlačim potez po potez. Na pragu sam titule velemajstora, a onda ciljam najveća priznanja. Izabrala sam srpski klub jer tu mogu brže da napredujem" Dragan Lazić, direktor „Alo!", Stefan Stojnov i Gabrijela, Foto: Vladimir Marković Jedno od najvećih osveženja i najzvučnijih imena ženskog šaha u Srbiji nastupa za ŠK Sirmium, a dolazi iz Bugarske.

 

Konačni poredak

Alo

Konačni poredak, Foto: Alo

BONUS VIDEO:

Gordić: "Nastala je tišina u svlačionici Partizana"