Srećko Lisinac, Nikola Peković
EPA/Yoan Valat
Srećko Lisinac, Nikola Peković

EPA/Yoan Valat

Srećko Lisinac, Nikola Peković, Foto: EPA/Yoan Valat

Aktuelno evropski šampion je na drugom kvalifikacionom turniru izgubio od Bugarske 3:2 u presudnom meču za prolazak grupne faze. Bloker Srećko Lisinac je očajan posle gorkom poraza. 

"Već smo jednom osetili ovaj gorak ukus, posle neuspeha na jednom ovakvom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Rečima se ne može opisati tuga. Šta da radimo, moramo da idemo dalje, neće biti lako da se oporavimo od ovog udarca, ali moraćemo da nastavimo tamo gde smo stali", reko je Lisinac za "Sport klub".

Lisinac misli i da sam termin turnira ne godi, te da smo više šansi imali u prvom pokušaju.

"Jeste, mislim da je veća šansa bila u Italiji, koju nismo iskoristili. Ovo usred sezone, kada morate da dođete posle napornih klupskih obaveza i gde imate samo sedam dana da se uigrate, nije dobra šansa. Dosta igrača je došlo sa sitnim povredama i u momentu kad krenete da radite malo jače, dolazi do većih problema, koji su eto uticali na našu igru i nastup na jednom ovakvom takmičenju. To se ovaj put desilo nama, nismo imali ni sreće, a naša igra nije bila na nivou, na kojem je bila na Evropskom prvenstvu. To je sve uslovilo da ne prođemo na Olimpijske igre.

Na kraju će samo ženska selekcija predstavljati srpsku odbojku u Pekingu.

"Svima u glavama je da je Pariz daleko. Biće teško gledati Olimpijske igre u Tokiju, ali to je sport, jednom se pobedi, jednom se izgubi. Nadam se da ćemo ostati u ovakvom sastavu i da će ova generacija zaigrati na jednim Olimpijskim igrama", zaključio je Lisinac.