Šah
Marko Metlaš

- Ovo je važan datum za srpski šah naročito jer sam nedavno izabran za predsednika. Drago mi je što je gospodin Jovanović prepoznao značaj šaha. Biće potrebno mnogo truda i napora da savez izađe iz krize, ali danas smo ovde kako bi pričali o vedrijim temama. Akademija "Dositej" je prepoznala benefite koje može da dobije od ugovora koji je potpisan, kao ujedno i mi. Krenuli smo u formiranje sponzorskog pula. Trebaće nam mnogo truda i napora kako bi vratili naš šah tamo gde pripada. Imamo veliku podršku u vidu kompanije Alo! koja prati sva šahovska dešavanja i nadam se da će i drugi krenuti tim putem. Šah zaslužuje da bude ispraćen na pravi način i zato pozivam medije da prepoznaju prave vrednosti - rekao je predsednik Dragan Lazić.

Šah

Marko Metlaš

Zoran Jovanović i Dragan Lazić, Foto: Marko Metlaš

Direktor Akademije "Dositej" Zoran Jovanović ubeđen je da će se šah vratiti na put uspeha, ali je za tako nešto potrebno jedinstvo, kako ljudi u šahu tako i u medijima.

- Želimo da podignemo šah na stare grane, da se vratimo na pobednički put. Sa gospodinom Draganom Lazićem imamo odličnu saradnju. Potrebna nam je podrška medija i drago mi je što je Alo! to prepoznao. Želimo da uspemo kao tim, a ne kao jedinka. Svi zajedno moramo da radimo na ovom putu - istakao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: