Srpski vaterpolisti napadnuti u Splitu
Printscreen:Youtube

Dok su trojica vaterpolista “Zvezde” provodili vreme u jednom od splitskih kafića, na njih je fizički nasrnula grupa huligana. Povod za napad bila su klupska obeležja, odnosno dres Crvene Zvezde koji je nosio jedan od igrača. Huligani su od igrača tražili da im preda dres, nakon čega su ga i fizički napali.

Sudeći prema naslovima nekoliko članaka koji su objavljeni juče, napad na vaterpoliste u Splitu se pre par dana - ponovio.

Iz samih članaka se, međutim, vidi da se nije radilo o novom napadu već o performansu koji je izveden u sklopu karnevala održanog 2. marta. Deo povorke bio je i kamion s maškarama obučenim u dresove Crvene zvezde. Performans se ogledao u tome da je kamion s maškarama “napadnut” od strane drugih učesnika karnevala koji su imali uloge huligana. Nakon što su “napadači” obučeni u trenerke i opremljeni palicama odradili svoj deo posla “zvezdaš”, odnosno još jedan učesnik karnevala koji je imao ulogu vaterpoliste iz Beograda, skočio je u more.

Iz svih navedenih naslova i članaka jasno je kako je u pitanju performans i deo karnevalske povorke, što nije bio slučaj sa naslovom objavljenim na portalu Alo.rs. 

Raskrinkavanje.ba je originalan tekst ocenio kao klikbejt i dezinformaciju.