Vaterpolisti Radničkog
kvkradnicki.com
Vaterpolisti Radničkog

kvkradnicki.com

Vaterpolisti Radničkog , Foto: kvkradnicki.com

Iako je bio jedini regionalni A2 ligaš u završnici Kupa Srbije, Radnički iz Kragujevca je uspeo da se okiti lovorima i osvoji trofej. Oni su na putu do trofeja pobedili favorizovane vaterpoliste Crvene zvezde u polufinalu, odnosno Šabac u finalu. Trijumfi su izvojevani posle velikih borbi i po sličnoj matrici. Radnički je gubio, potom stizao prednost i na kraju zasluženo slavio.

"Prošlo je već nekoliko dana od velikog trijumfa i sad kada razmišljam ovo jeste veliki uspeh za naš klub. Ali, mi smo od početka verovali u sebe da možemo da dođemo do trofeja", rekao je Lazar Dobožanov, golman KVK Radnički možda i najbolji pojedinac završnice Kupa.

Na njegove reči nadovezao se Filip Janković koji je u prvi plan stavio potrebu igrača da se podrede timu. Sve utakmice su odigrali po principu "svi za jednog, jedan za sve".

"Timska igra, posvećenost i podređenost timu, energija koju smo pokazali u bazenu, ali i neverovatno zajedništvo koje mi igrači imamo sa trenerima i stručnim štabom, vodili su nas do pobede", istakao je Janković.

Na konstataciju da su jedino oni bili učesnici regionalne A2 lige i da su uspeli da osvoje trofej, Janković je istakao:

"To u kojem rangu regionalne lige igramo, ispostavilo se kao totalno nebitno. Pokazalo se da to nema nikakve veze jer je turnir takav da se igraju dve utakmice, nema popravjog. Zavisi dosta od raspoloženja protivnika, načina na koji se u utakmicu uđe. Sve u svemu, mislim da smo mi bili odlični. Ja sam od početka verovao u nas, u stručni štab i nisam ni sumnjao da ćemo osvojiti trofej".

Dobožanov je sjajno branio na golu Kragujevčana, a sa distance od nekoliko dana govorio je kakav je bio izazov igrati protiv Crvene zvezde i Šapca.

"Bilo je baš teško, posebno u polufinalu jer smo igrali na Zvezdinom bazenu i oni su sigurno bili favoriti u tom meču. Njima je bilo jako bitno da pobede, vodili su sa 7:4, ali mi se nismo uplašili, već smo pokazali karakter, volju i želju da preokrenemo i slavimo. U završnici smo bili najbolji što je i najvažnije", istakao je Dobožanov.

Umor se osetio u finalu protiv Šapca, ali borbeni duh Kragujevčana ponovo je došao do izražaja.

"Kada se igra za trofej, onda nema umora. Prosto, uskočiš u bazen kako bi dao sve od sebe i na kraju se radovao. Šabac je poveo sa 2:0, ali smo ih stigli, potom preokrenuli na 4:2 i od tada je sve išlo nama na ruku. Zaista mislim da smo zaslužili ovaj trofej", sumirao je učinjeno Janković.

Iako je ovo praktično tek početak sezone, u Radničkom su izuzetno zadovoljni kako se stvari za sada odvijaju.

"Sve je ovo super, mada treba brzo da zaboravimo na ovaj uspeh i okrenemo se nastavku sezone. Naš prvi cilj je da se plasiramo u regionalnu A1 ligu i to ako može direktno, sa prvog mesta. Za sada nam dobro ide. Nakon toga, u Prvenstvu Srbije, koje počinje na proleće, ciljaćemo takođe titulu. Želimo u ovoj sezoni da osvojimo sve", zaključio je Filip Janković.

No, pre nego što se okrenu novim izazovima, vaterpolisti Radničkog su znali u Kragujevcu da proslave uspeh.

"Navijači su nas bodrili i u Beogradu, a potom su nas sačekali u centru Kragujevca. Stvarno su svi i u klubu i u gradu zadovoljni i svi se super osećamo. Spremali smo se dugo, bili smo svesni da možemo dosta i na kraju nam se rad isplatio. Željni smo trofeja i nadam se da će ovaj pehar biti samo prvi od nekoliko ove sezone", završio je priču Lazar Dobožanov.