Tomas Bah
AP/Laurent Gillieron
Tomas Bah

AP/Laurent Gillieron

Tomas Bah, Foto: AP/Laurent Gillieron

Olimpijske igre u Tokiju odložene su sa 2020. na 2021. godinu zbog pandemije korona virusa, a veliko je pitanje hoće li se najveća sportska smotra na svetu održati sledećeg leta.

Japanci bi da im ne propadne uloženi novac, pa je ministarka za Olimpijske igre Seiko Hašimoto izjavila je da će Igre u Tokiju sledeće godine održati po svaku cenu.

- Svi koji su uključeni u Igre zajedno rade da bi sve bilo spremno, a sportisti ulažu velike napore za sledeću godinu. Moramo da organizujemo Igre po svaku cenu. Želim da učinimo sve napore na mere protiv koronavirusa - rekla je Hašimoto,

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je da napredak razvijanja vakcine i brzo testiranje na korona virus neće biti garant za održavanje Igara u Tokiju.

- To svakako neće biti srebrni metak, ali svakako bi moglo da u velikoj meri olakša organizaciju Olimpijskih igara - rekao je Bah na konferenciji za novinare nakon sastanka upravnog odbora MOK-a.

Danas je promenio ploču i rekao da se sportski događaji mogu održavati bez vakcine.

- Nedavni nastavak sportskih događaja pokazuje da se oni mogu bezbedno organizovati bez vakcina - rekao je Bah na konferenciji za medije.

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE JOŠ: