Srbija - Francuska, Svetsko prvenstvo u rukometu
Tanjug/AP
Srbija - Francuska, Svetsko prvenstvo u rukometu

Tanjug/AP

Srbija - Francuska, Svetsko prvenstvo u rukometu, Foto: Tanjug/AP

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Srbija - Francuska (21:32) na portalu Alo!

Svetsko prvenstvo – drugo kolo:
grupa A:
Rusija – Republika Koreja 34:27 (20:13)
Nemačka – Brazil 34:21 (15:8)
Srbija – Francuska 21:32 (12:15)

DRUGO POLUVREME

Francuzi sa dva gola otvaraju drugo poluvreme. Nastavljaju se greške u napadu našeg tima, a "petlovi" to kažnjavaju 13:19. Peruničić traži tajm-aut. Prednost "petlova" raste li raste. Protivnik koristi svaki kiks, Cupara i Verkić ne mogu ništa. Lagar i Maje donose Francuzima ogromnu prednost - 13:21. Draško Nenadić je asistirao Radivojeviću za 17:23. 

Pušica konačno prekinuo lošu seriju. Za 11 minuta u drugom delu dali smo samo dva gola. Greše i Francuzi, pa još jedan gol Pušice.

Karabatić daje gol, a onda je Radivojević dva puta gromovito šokirao golmana Žerar. Srbija je smanjila na 17:23, ali je ubrzo Maje postiže novi gol za rivala.

U 50. minutu delegat meča prekinuo je igru zbog toga što je Srbija u jednom napadu imala igrača više na terenu zbog loše izvedene izmene. "Orlovi" su kažnjeni isključenjem, a Francuzi su dobili novi napad i stigli do najveće prednosti 17:28.

Sve je odavno gotovo ovde, samo se čeka kraj. A na kraju katastrofa 21:32.

PRVO POLUVREME

Prvi napad na utakmici za Srbiju Orbović pogađa spoljni deo mreže. Francuzi nprvi stižu do vođstva. Silovit šut Mošića sa deset metara (1:1). Marsenić i Mošić dovode Srbiju do 3:1. Karabatić je iznudio sedmerac, a Gigu savladao Verkića. U 9. minutu Gigu ponovo pogađa sa sedam 4:3. Vanja Ilić pogađa sa sedmerca, nova prednost za Srbiju 5:4, 13. minut. Marsenić u krvi posle faula Sorendoa, u 14. minutu.

Na polovini prvog dela igre Srbija vodi 6:5, greška Francuza, brza kontra Radivojevića i gol. Francuzi izjednačuju, ali opet kontra, Radivojević se kao munja stuštio ka golu "petlova" i zatresao mrežu 7:6.

Mem izjednačuje, pocepao je našu mrežu 8:8 22 minut. Mošić, sjajan šut, Srbija ponovo vodi 9:8. Prvo vođstvo Francuza Remili 10:9, 24. minut. Greška "orlova" brza kontra Francuza Remili ponovo i "petlovi" su se odvojili na plus 2 9:11, 25 minut. Dvadeset minuta je Srbija vodila, ali Francuzi su se probudili.

Peruničić traži tajm aut. pad koncentracije posle tajm - auta već je 9:12. U 22. minutu smo vodili 9:8, a onda rival postiže četiri gol zaredom. Na dva minuta do odmora 9:14. Rezultat prvog poluvremena je 12:15, a Mošić je poslednjim šutem iznenadio Žerara i dao gol kakav se retko viđa!

 

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Srbija - Francuska na portalu Alo! 

Srpski rukometaši su svesni da su autsajderi u ovom duelu, ali su obećali borbu do samog kraja.

Neposredno pre početka meča je stigla potvrda da je Nemanja Zelenović ozbiljnije povređen i da je za njega planetarni šampionat završen. Zameniće ga juniorski reprezentativac Milan Milić.

Komentari (1)

kafana srbija

12.01.2019 21:58

neki smešni baja što se ponadao kad je dao gol u zadnjoj sekundi prvog poluvremena