JOŠ JEDAN SRPSKI GRAD NA SVETSKOJ ATLETSKOJ KARTI Uspešno održan polumaraton u Novom Pazaru!

"Polumaraton je pokazao drugu, svetsku dimenziju našeg grada", rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac

Polumaraton u Novom Pazaru
Polumaraton u Novom Pazaru, Foto: Grad Novi Pazar

I Novi Pazar je upisan na svetskoj karti, kao jedan od gradova koji je organizovao atletski polumaraton. Mnogi kažu da je polumaraton nešto što bi svako ko voli sport trebalo da proba, a Pazarci i gosti koji su nastupili na njemu - prezadovoljni su. Domaća atletičarka Teodora Simović i Kenijac Stenli Kipruto pobednici su polumaratona.

Rezultati

Muškarci

1. Stenli Kipruto 1:10,40;

2. Milan Mitrović 1:13,26; 

Devojke

1. Teodora Simović 1:17,12;

2. Biljana Kirađi 1:26,39;

3. Nevena Jovanović 1:30,20.

Uz preko sto profesionalnih trkača, na trci je učestvovalo i preko hiljadu rekreativaca, a trku je završio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

On se na početku trke pojavio zajedno sa direktorom Sportskog saveza Novog Pazara Emirom Mehmedovićem, izazvavši oduševljenje prisutnih.

Polumaraton u Novom Pazaru
Polumaraton u Novom Pazaru, Foto: Grad Novi Pazar

- Pazarski polumaraton je pokazao drugu, svetsku dimenziju našeg grada. Druženje, zabava, promocija trčanja i zdravog života su poruke koje su poslate u svet. Pokazali smo da smo grad sporta, mladih ljudi i dobrih domaćina. Hoteli su bili puni, kafići takođe, atmosfera je bila sjajna. Verujem da će ovo postati tradicija. Želimo da budemo lideri u regionu ne samo u sportu, već i u turizmu i drugim oblastima. Nadam se da su svi gosti poneli lepe uspomene iz grada i da će nam se ponovo vraćati - istakao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Polumaraton u Novom Pazaru
Polumaraton u Novom Pazaru, Foto: Grad Novi Pazar

Pokrovitelj polumaratona je bio Grad Novi Pazar uz tehničke partnere Sportski savez Novog Pazara i Atletski klub Novi Pazar.

BONUS VIDEO

Selektor Aleksandar Đorđević opširnije o teškim porazima protiv Španije i Argentine!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi