Vanja Udovičić
Tanjug/Dimitrije Goll
Vanja Udovičić

Tanjug/Dimitrije Goll

Vanja Udovičić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Abu Dabiju obišao srpske sportiste koji Srbiju predstavljaju na Letnjim svetskim igrama Specijalne olimpijade.

PROČITAJTE JOŠ:

“Moja je privilegija što sam ovde sa vama i ponosan sam kada vidim sa koliko energije i želje predstavljate našu zemlju. Vaša motivisanost, upornost i posvećenost primer su za sve nas. Želim vam mnogo sreće na predstojećim takmičenjima, za mene ste svi vi već pobednici i osvajači najsjajnije medalje“, poručio je Udovičić sportistima.

Sport, kako je dodao, ima posebnu i vrednu ulogu u socijalnoj inkluziji koja jedno društvo čini odgovornim prema svim svojim građanima.

Uz podršku Ministarstva omladine i sporta, delegacija Specijalne olimpijade Srbije broji 117 članova i deo je Letnjih svetskih igara, najvećeg svetskog humanitarnog sportskog događaja na kojem se takmiči 7.000 sportista iz 190 zemalja.

Ministar takođe imao je i niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz celog sveta i predstavnicima programa Specijalna olimpijada na evropskom i svetskom nivou.