Vanja Udovičić
Tanjug/Dimitrije Goll
Vanja Udovičić

Tanjug/Dimitrije Goll

Vanja Udovičić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je gostujući u emisiji "Lice nacije" na TV Pančevo rekao da mu je veoma žao što vrhunske utakmice prolaze bez publike i naglasio da će posebno teško biti da se organizuju Olimpijske igre iduće godine u Tokiju.

- Mnoge moje kolege iz inostranstva su uzdržane kada je u pitanju trenutno stanje u sportu izazvano pandemijom, mada neki od njih, s kojima sam blizak, nisu optimistični. Posebno je problem organizovati Olimpijske igre. Sportistima je veoma teško ostati u formi i koncentraciji kada se datumi takmičenja pomeraju iz dana u dan. Sportisti koji su trebalo da zasijaju ove godine u Tokiju moraće da se spremaju za sledeću godinu, pa da postižu uspehe godinu dana stariji - kaže Udovičić.

S druge strane, ljudi se, kako je naveo, zbog zdravlja okreću rekreaciji.

- U Srbiji recimo, ove godine imamo rekordnu prodaju bicikala, što je svakako pozitivno - napomenuo je ministar omladine i sporta.

On je otkrio i da je u Srbiji broj dece u sistemu školskog sporta više nego dvostruko uvećan - sa 80.000 na 180.000.

- Organizuju se važna sportska takmičenja, svake godine i jedno međunarodno takmičenje. Veliku pažnju smo posvetili izgradnji i opremanju fiskulturnih sala. Na teritoriji AP Vojvodine obišao sam oko 250 škola, gde smo donirali opremu - poručio je, između ostalog, Udovičić.

Pročitajte još: