Dušan Mandić, vaterpolo reprezentacija Srbije
Marko Metlaš
Dušan Mandić, vaterpolo reprezentacija Srbije

Marko Metlaš

Dušan Mandić, vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Marko Metlaš

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Japanom 12:7 (2:3, 6:2, 3:1, 1:1) plasirala se u polufinale Svetskog kupa u Berlinu.

Srbija je loše krenula, gubila 2:0 uz promašeni peterac Japanaca, ali je brzo uhvatila priključak i serijom 4:0 u drugoj deonici slomila protivnika, a potom i uvećala vođstvo.

Dušan Mandić sa četiri gola bio je najefikasniji, jedan manje dao je Gavril Subotić, a dva Ðorđe Lazić.

Izabranici Dejana Savića za četvrto uzastopno finale u Svetskom kupu sutra od 17 sati igraju protiv Mađarske, koja je ranije savladala SAD 10:8.

Veliko iznenađenje priredila je Australija trijumfom nad Hrvatskom 9:8 i u drugom polufinalu se sastaje sa boljim iz duela Nemačka - Južna Afrika.

Sudije: Buk (Španija), Vilis (Južna Afrika). Igrač više: Japan 7 (2), Srbija 6 (3). Peterci: Japan 2 (1), Srbija 2 (2)
JAPAN: Tanamura, Adači 1, Kopu, Suzuki 2, Jošida, Ida, Takata, Inaba, Okava 4, Araki, Fukušima.

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V.Rašović, Ranđelović 1, Subotić 3, Lazić 2, Vico, Drašović, Asanović, Stojanović 1, S.Rašović 1.

Srbija je pobedila Japan i plasirala se u polufinale Svetskog kupa u Berlinu. Loša prva četvrtina u kojoj je Japan mogao da povede i 3:0 naterala je Srbiju da u nastavku zaigra mnogo ozbiljnije. U drugoj četvrtini Srbija je preko odličnog Randjelovića povela 4:3 i posle toga se sve odvijalo na očekivan način.

- Nije bilo lako u početku dok se nismo privikli na njihov atipičan stil igre. Ipak znali smo da će vremenom sve doći na svoje. Naterali su nas da se dobro isplivamo. Slede Madajri koji su uvek odlični bez obzira u kojem se sastavu pojave. Želimo pobedu, tako bi obezbedili medalju a to je već veliki uspeh - kazao je Viktor Rašović.