Tur de Frans
AP Photo/Thibault Camus
Tur de Frans

AP Photo/Thibault Camus

Tur de Frans, Foto: AP Photo/Thibault Camus

Ni biciklizam nije pošteđen otkazivanja takmičenja zbog pandemije koronavirusa. Prva velika "žrtva" je Điro d Italija, a ne zna se još šta će biti sa Tur de Fransom. Francuska ministarka za omladinu i sport Roksana Marasineanu rekla je novinarima da bi se najveća i najvažnija drumska biciklistička trka sveta, "Tur d'Frans" ipak mogla da se vozi, ali "iza zatvorenih vrata" - bez publike.

Međutim, po francuskom sportskom listu Lekip Marasineanu je upozorila da je zbog neizvesnog toka pandemije korona virusa još rano za takvu odluku. Potvrdila je da se sa organizatorom Tura - kompanijom ASO, razgovora o različitim scenarijima koji bi mogli odlučiti sudbinu ovogodišnje trke koja bi trebalo bude od 27. juna do 19. jula.

"Ekonomski model 'Tur d'Fransa' ne temelji se na prodaji ulaznica, već na pravima TV prenosa", rekla je u sredu za francusku radio-mrežu "Frans ble" francuska ministarka Marasineanu, nekadašnja olimpijska plivačica Rumunije.

"Svi razumeju da (zbog pandemije) moraju ostati kod kuće, zato gledaju televiziju, ne prisustvuju takmičenjima. Tako ne bi bilo teško ako i Tur može da se gleda samo na televiziji", rekla je ona.

Marasineanu je u ponedeljak rekla novinarima da se nada da bi i u sadašnjim uslovima nametnutim pandemijom, moglo u nekom obliku biti najvećih takmičenja, kao što je "Tur".