"NE ŽELIM DA ZAVRŠIM NA OVAKAV NAČIN" Trofejni srpski vaterpolista odložio penziju zbog koronavirusa!

Sa reprezentacijiom Srbije osvojio je 17 medalja, uključujući dva zlata na EP, jedno na SP i dve bronze na Olimpijskim igrama.

Nikola Rađen
Nikola Rađen, Foto: Marko Metlaš

Trofejni srpski vaterpolista Nikola Rađen odlučio je da zbog korona virusa produži karijeru za još godinu i oprosti se, na pravi način, u bazenu.

Rađen je uoči ove sezone kada se vratio u Crvenu zvezdu najavio odlazak u penziju, ali pošto je sezona suspendovan odlučio je da igra još.

"Ovo što nas je zadesilo iznenadilo je sve, celu planetu, takođe i sport i sportiste. Mislim da ove godine ipak neću završavati ksrijeru, ne želim zbog korone da završim na ovakav način, produžiću još godinu jer želim da se oprostim od vaterpola i zahvalim sportu na pravi način", rekao je Rađen Tanjugu.

Prlainović, Rađen
Prlainović, Rađen, FotoMarko Metlas

On je dodao da se kao i svi građani Srbije pridržava svih mera koje su nam saopštili Vlada Srbije i doktori.

"Najbolje što u ovom trenutku možemo da uradimo kao građani jeste da ostanemo u svojim kućama. Meni kao sportisti teško pada zbog prirode sporta, vaterpolo je sport koji se igra u vodi, uslovi mi ne dozvoljavaju da treniram trenutno, ali ono što mogu da uradim su neke improvizovane kućne vežbe. Vidim da kolege iz celog sveta treniraju kod kuće, sa loptom, bez lopte, strunjača, pilates, što je i potrebno sportisti da bi održao bilo kakav tonus, bilo kakvu kondiciju. Svi mi kao i ostali građani Srbije jedva čekamo da se ovo završi, a da bi se završilo treba pre svega da budemo disciplinovani", istakao je Rađen.

Rađen ima 35 godina, karijeru je počeo u Vojvodini, a potom nastupao za Partizan, Hios, Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Oradeuu i Dinamo iz Moskve.

Sa reprezentacijiom Srbije osvojio je 17 medalja, uključujući dva zlata na EP, jedno na SP i dve bronze na Olimpijskim igrama.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi