Prlainović, Rađen
RAS Foto: Marko Metlas
Nikola Rađen

Marko Metlaš

Nikola Rađen, Foto: Marko Metlaš

Rađen je uoči ove sezone kada se vratio u Crvenu zvezdu najavio odlazak u penziju, ali pošto je sezona suspendovan odlučio je da igra još.

"Ovo što nas je zadesilo iznenadilo je sve, celu planetu, takođe i sport i sportiste. Mislim da ove godine ipak neću završavati ksrijeru, ne želim zbog korone da završim na ovakav način, produžiću još godinu jer želim da se oprostim od vaterpola i zahvalim sportu na pravi način", rekao je Rađen Tanjugu.

Prlainović, Rađen

RAS Foto: Marko Metlas

Prlainović, Rađen, FotoMarko Metlas

"Najbolje što u ovom trenutku možemo da uradimo kao građani jeste da ostanemo u svojim kućama. Meni kao sportisti teško pada zbog prirode sporta, vaterpolo je sport koji se igra u vodi, uslovi mi ne dozvoljavaju da treniram trenutno, ali ono što mogu da uradim su neke improvizovane kućne vežbe. Vidim da kolege iz celog sveta treniraju kod kuće, sa loptom, bez lopte, strunjača, pilates, što je i potrebno sportisti da bi održao bilo kakav tonus, bilo kakvu kondiciju. Svi mi kao i ostali građani Srbije jedva čekamo da se ovo završi, a da bi se završilo treba pre svega da budemo disciplinovani", istakao je Rađen.

Rađen ima 35 godina, karijeru je počeo u Vojvodini, a potom nastupao za Partizan, Hios, Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Oradeuu i Dinamo iz Moskve.

Sa reprezentacijiom Srbije osvojio je 17 medalja, uključujući dva zlata na EP, jedno na SP i dve bronze na Olimpijskim igrama.