Mladi bokseri
BSS
Mladi bokseri

BSS

Mladi bokseri, Foto: BSS

Smederevo - centar srpskog boksa!

Posle finala Superlige, koje je u subotu uveče održano na glavnom gradskom trgu u meču između Loznice i beogradskog Radničkog, poslednja prestonica srpske srednjovekovne države domaćin je još jednog velikog događaja.

Na istom mestu, u nedelju od 19 časova, zakazana je finalna borba mladih asova ringa koja će biti deo promocije čuvene manifestacije „Smederevska jesen“.

U slavu plemenite veštine, 104 boksera iz svih krajeva naše zemlje, boriće se na događaju koji organizuju Bokserski savez Srbije i Grad Smederevo. Prvi put su obezbeđene i novčane nagrade za najuspešnije koje ukupno iznose 600.000 dinara!

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, s velikim zadovoljstvom konstatuje da je sve spremno za još jednu veliku promociju boksa, a njegovi najbliži saradnici obećavaju interesantna dešavanja u ringu.

Mladi bokseri

BSS

Mladi bokseri, Foto: BSS

Dragan Vasiljević, selektor mladih bokserskih selekcija Srbije, kaže:

- Boks i bokseri nastavljaju svoju misiju i uprkos teškoj godini za sve nas, za svakog čoveka na planeti zbog stanja u koje nas je doveo koronavirs, idemo dalje u nove pobede. Kroz mečeve kvalifikacija videli smo da su bokseri na dobrom putu i da su u odličnoj trenažnoj fazi koja će ih dovesti do top-forme već za mesec dana, kada, ukoliko situacija sa virusom korona dozvoli, imamo velika i važna takmičenja, među kojima i „Zlatna rukavica“.

Stanjem na terenu zadovoljan je i selektor svih seniorskih selekcija Srbije Milan Piperski.

- Boks manifestacija u Smederevu postaje tradicionalna, održava se u odličnom terminu, okuplja naše najjače kandidate za sastav reprezentacije i odlična je za proveru stanja na terenu. Kvalifikacije su već iznedrile neke nove nade od kojih možemo očekivati velika dela u budućnosti - konstatuje Piperski.

PROČITAJTE JOŠ: