Maksim Dadašev
youtube/KHAN TV
Maksim Dadašev

twitter/nypost

Maksim Dadašev, Foto: twitter/nypost

* Ruski bokser je do kobnog meča imao učinak 13 pobeda (11 tehničkim nokautom) i jedan poraz

* Preminuo je u Sjedinjenim Američkim Državama od posledica povrede mozga zadobijenih u porazu od Portorikanca Subriela Matijasa prošle subote

* Povrede koje je pretrpeo njegov mozak su bile tolike da je uveden u indukovanu komu iz koje se više nije probudio

Ruski bokser Maksim Dadašev preminuo je u Sjedinjenim Američkim Državama od posledica povrede mozga zadobijenih u porazu od Portorikanca Subriela Matijasa. Posle 11 rundi borbe i teških povreda glave, Rus je kolabirao, a lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život. Više o tome ste mogli da pročitate na linku ispod!

Trener ruskog borca je bacio peškir u ring što je značilo da se on i njegov borac predali. On ga je molio i pre te 11. runde da odustane ali ga ovaj nije slušai. Na putu prema svlačionici počeo je da povraća i ostao je bez svesti.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kada su Dadaševa iznosili iz ringa i ubacivali u ambulantna kola. Pre nego što su ga prebacili u bolnicu, na snimku se može videti kako se doteturao do kola, da bi potom povraćao nakon čega je ostao bez svesti. Lekari nisu mogli da ga probude iz indukovane kome nakon što mu se stanje drastično pogoršalo.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Žestoke reči Veljka Ražnatovića upućene Petriru Mazerkaju!