Nesvakidašnja noćna trka BEG Runway Run
Youtube, screenshot
Nesvakidašnja noćna trka BEG Runway Run, Foto: Youtube, screenshot

Spektakularna trka, koju je zaista teško opisati rečima. To je BEG Runvay Run, događaj na pisti aerodroma "Nikola Tesla" je zaista jedan nesvakidašnjih manifestacija u Beogradu.

Takmičari trče noću, pored aviona, nasred piste, ma to je nešto što se rečima ne može opisati, zato dok čekamo drugu po redu trku, koja je trebalo da se održi u noći između petka i subote 31. maja na 1. juni, a koja je zbog prognoziranog lošeg vremena pomerena za noć između subote i nedelje 8. na 9. juni, podsetićemo se kako je bilo na premijeri ovog događaja.

Poletno sletna staza i rulne staze Aerodroma Nikola Tesla Beograd biće u toj noći mesto svojevrsnog spektakla, okupljanja 1000 rekreativnih trkača, mesto dobre atmosfere i pozitivnih vibracija, ali i trkačko poprište nekih od najboljih srednje i dugoprugaša iz Srbije. Titulu brani Nemanja Cerovac, koji kaže da je prošle godine doživeo nezaboravno iskustvo, kada je ispod vodenog luka pre samog ulaska u cilj stigao prvi i pobedio. 

„Očekujem dobru konkurenciju na trci i bilo bi lepo da me ponovo sačeka vodeni luk pre nego što uđem u cilj“ – kaže Nemanja Cerovac, jedan od najtalentovanijih trkača u Srbiji, dugogodišnji član Atletskog kluba „Mladost“ iz Užica i učenik Slavka Kuzmanovića.