Tom Brejdi
AP/BenLiebenberg
Tom Brejdi

EPA

Tom Brejdi, Foto: EPA

„Razlika između uspešne osobe i drugih nije u nedostatku snage, niti u nedostatku znanja, nego u nedostatku želje.“

Očigledno vođen ovim rečima Vinsa Lombardija, najvećeg trenera u istoriji američkog fudbala i čoveka po kome trofej Superboula nosi ime, Tom Brejdi je stigao i do sedme titule šampiona NFL-a. Ni promena kluba (letos napustio Nju Ingland i prešao u Tampu Bej), ni pozne godine (43) nisu mu ubile želju da i dalje pobeđuje, osvaja...

- Kada imate sedam prstenova, radite nešto kako treba. Neka uzme status GOAT („najbolji svih vremena“) - reče legendarni risiver Džeri Rajs i odreče se zvanja koje sada (i zauvek, verovatno) pripada Brejdiju!

Da, najbolji kvoterbek otkako se igra jajastom loptom je i najbolji igrač uopšte u istoriji NFL-a. Uostalom, ako su titule merilo, ima ih više - šest s Petriotsima i sedam, ova nedavna, s Bakanirsima - nego ijedan klub!

Takav je Brejdi na terenu, a kakav je kad napusti arene kojima tako suvereno vlada? Ako niste znali, evo kako se hrani, šta (ne) pije, s kim se druži...

POVRĆE PRE SVEGA
Njegov lični kuvar jednom je rekao da 80 odsto Brejdijeve ishrane čini povrće. Takođe, 80 odsto hrane je alkalno, jer veruje da takva smanjuje upale u telu. A to znači da izbegava da jede pečurke, paradajz, papriku i patlidžan. Ipak, poslednjih godina malo se opustio, pa dozvoljava sebi i picu.

Tom Brejdi i Žizel Bundšen

Profimedia

Tom Brejdi i Žizel Bundšen, Foto: Profimedia

Ljubav sa Žizel krunisana sinom i ćerkom

Tom Brejdi i Žizel Bundšen su u ljubavi od kraja 2006. Dve i po godine kasnije pred bogom su se obavezali na vernost, a kruna tog braka su (zasad) dvoje dece - sin Bendžamin Rejn (11) i ćerka Vivijan Lejk (8). Pre brazilske manekenke, Brejdi je bio u vezi sa glumicom Bridžit Mojnahan, s kojom ima sina.

NIKAD KAFA

Bez jutarnje kafe mnogi ne mogu da se pokrenu, a Brejdi? Njemu ne znači ništa.
- Nikad nisam probao kafu ili nešto slično - rekao je svojevremeno.
A alkohol? Priušti ga kad nešto slavi, kao sada s Bakanirsima. Ume u slavlju i da pretera, ali ko bi mu zamerio...

RANO NA POČINAK
Deo Brejdijeve rutine je odlazak na spavanje u 20.30. Svakog dana osim, naravno, kad ima utakmicu. Toga se drži čak i van sezone.

VEŽBANJE MOZGA
Pored toga što svakodnevno vežba telo, Brejdi brine i da mu pamet bude bistra. Kaže da dnevno uradi desetak moždanih igara.

DONALDOV PRIJATELJ
Brejdi je dugogodišnji prijatelj bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa. Smatra se da ga poznaje oko 20 godina. Tokom predsedničke kampanje 2016, Tramp je izjavio da ga je podržao tadašnji bek Nju Inglanda. Brejdi ipak nije bio sa saigračima iz Petriotsa u poseti Beloj kući posle osvajanja Superboula 2017. navodeći da su u pitanju „porodični razlozi“. Drugim rečima - kako žena kaže. Jer, Tomova supruga Žizel Bundšen tada nije podržala Trampa.

Tom Brejdi

EPA

Tom Brejdi, Foto: EPA

OPSESIJA IZGLEDOM

Brejdi je opsednut dobrim bacanjem lopte do tačke sujete. Šef za odnose sa medijima Petriotsa jednom mu je doneo fotografiju za autogram i - bio odbijen.
- Ne želim to da potpišem - odbrusio mu je kvoterbek.

ŽIVOT NA 12. SPRATU
Brejdi i njegova supruga su 2016. godine odlučili da kupe stan u Njujorku koji gleda na reku Hadson. Nekoliko meseci kasnije, pošto je osvojio svoj peti Superboul, Brejdi je poželeo da se presele na 12. sprat. Sujeverje? Može biti... Uglavnom, to ga je koštalo dodatnih 12 miliona dolara.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: