Zoran Terzić
Tanjug/Tanja Valič
Zoran Terzić

Tanjug/Tanja Valič

Zoran Terzić, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Terzić zbog profesionalnih obaveza u petak nije prisustvovao tradicionalnoj svečanosti OKS-a u Domu narodne Škupštine, ali mu je danas naknadno uručen trofej.

"Ovo definitivno jeste jedno od najdražih priznanja u mojoj karijeri. Kraj je godine i period kada se da kažem skupljaju priznanja. Imajući u vidu da je bila uspešna godina dosta je i nagrada, ali ovo priznanje od OKS-a jeste specifično. Poseban je osećaj kada dođete kući i priznanje dobijete od svojih", rekao je Terzić.

Odbojkašice Srbije

EPA / Kiyoshi Ota

Odbojkašice Srbije, Foto: EPA / Kiyoshi Ota

On je podsetio da je ženska odbojkaška reprezentacija čak devet puta dobijala priznanje OKS-a, a da je njemu prvo.

"Ovo je naš, srpski olimpijski komitet i time je izbor za najuspešnijeg trenera za mene još značajniji. Više puta sam rekao da kada ne bude više motiva, energije i želje prestaću da radim ovaj posao, ali za sada imam motiv, kao i moje igračice. Želimo još dalje i još više, tako da se nadam da ćemo uskoro uspeti barem da ponovimo ove rezultete".

Predsednik OKS-a Božidar Maljković čestitao je Terziću i poželeo mu da u narednoj godini ponovi sjajne rezultate.

Odbojkašice

ossrb.org

Odbojkašice, Foto: ossrb.org

"Mi u Olimpijskom komitetu Srbije imamo vrlo jasne kriterijume pri izboru najuspešnijih. Ove godine imali smo više svetskih prvaka i veliki broj stručnjaka je bio u konkurenciji za ovo priznanje. Uz titulu šampiona sveta Terzić je proglašen i za najboljeg trenera u izboru Evropske odbojkaške konfederacije. Već 17 godina, dakle više od četiri olimpijska ciklusa predvodi žensku reprezentaciju i ono što sam video na njihovom putu ka tituli prvakinja sveta je bogatstvo igre, neverovatna kohezija, sestrinski odnos i sjajna atmosfera u čitavom timu", zaključio je Maljković.