Nemanja Svjetličić, Vanja Udovičić i Davor Štefanek
Tanjug
Nemanja Svjetličić, Vanja Udovičić i Davor Štefanek

Tanjug

Nemanja Svjetličić, Vanja Udovičić i Davor Štefanek, Foto: Tanjug

Sajam sporta u Beogradu još jednom je uspešno organizovan i definitivno je postao brend u Srbiji, poručio je danas direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić.

Sedmi Sajam sporta, koji je organizovao Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, pod sloganom "Put uspeha" uspešno je juče završen nakon tri dana i predstavljanja čak 90 sportova.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić bio je prezadovoljan učinjenim, pre svega jer je privučen veliki broj mališana.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Ako smo posle ova tri dana uspeli nekoliko dece, najmlađih posetilaca da privučemo da počnu da se bave i treniraju neki od sportova, napravili smo ogroman uspeh i manifestacija je uspela. A po onome što sam video siguran sam da će puno klinaca početi da trenira sport koji voli. Sama činjenica da su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik ŠS Davor Štefanek, sva tri dana bili sve vreme u Hali 1, govori i o njihovoj predanosti poslovima kojim se bave", rekao je Svjetličić.

Kako je naglasio, velika stvar je bio dolazak bivših i sadašnjih olimpijskih asova Srbije da se druže sa mladima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Dejan Stanković

Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Dejan Stanković, Foto: Tanjug

"Pod kupolom Beogradskog sajma viđen je rekordan broj aktivacija, kao i dece koja su se oprobala u najrazličitijim sportovima. Od olimpijskih, svetskih, evropskih, balkanskih šampiona čuli smo sa kakvim su se izazovima susretali u prethodnom periodu, kao i koji su im planovi na narednim takmičenjima".

Prema njegovim rečima po osmesima dece i sportista moglo je da se zaključi da se manifestacija svidela deci i da je uspešno organizovana.

Kod trenera i sportskih funkcionera posebnu pažnju privlačila su predavanja i diskusije u Hali 1a, a u pojednom trenucima tražilo se mesto više na Seminaru generalnih sekretara, druženju sa olimpijskim šampionom u rvanju Štefanekom i prvakom Evrope u džudou Aleksandrom Kukoljem.

Na panel diskusiji su bili nekadašnji selektor, a sada predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić i trener tekvondo reprezentativki Dragan Jović i pričali o iskustvima sa najvećih takmičenja, kada su se okupili gotovo svi selektori sportova u našoj zemlji.

"Bilo je sjajnih stvari da se čuju na ovim diskusijama. Moram da istaknem i da su se od državnih institucija na Sajmu sporta predstavili pripadnici Ministarstvo odbrane i vojske Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Beograd preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Pažnju su privukli i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, čiji su doktori vršili besplatna testiranja svih zainteresovanih, kao i Antidoping agencija Srbije, koja je i ove godine edukovala zainteresovane i uradila nekoliko doping kontrola kod sportista", zaključio je Svjetličić.