Tim Gajser
Instagram.com/tiga243
Tim Gajser

Instagram.com/tiga243

Tim Gajser, Foto: Instagram.com/tiga243

Slovenac Tim Gajser je ove sezone osvojio svoju četvrtu titulu svetskog prvaka u moto krosu, treći u elitnom razredu MXGP. U ovoj burnoj sezoni koja je, kao i svi sportovi, zbog koronavirusa krenula sa zakašnjenjem, vozio je 18 trka i pobedio na pet.

Zanimljivo je da ovaj 24-godišnji vozač iz Ptuja zapravo nema položen ispit A kategorije za vožnju motocikla. Na stazi može da vozi, kao profesionalac, ali kao amater ne sme jer bi ga policija kaznila. Čak i kada se saznalo da nema dozvolu iz Auto moto saveza Slovenije, ponudili su mu besplatan upis u auto-školu, ali Gajser još uvek nije krenuo na nastavu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tim Gajser (@tiga243)

- Jednostavno nisam imao vremena, ali sam definitivno naumio to da položim, jer me i devojka već tera da položim. Ona bi htela da se motorom odvezemo na izlet, a zbog toga što nemam položen ispit iz A kategorije to nije moguće - smeje se Tim otkrivajući na kraju:

- Ali, nisam ja jedini u svetu moto krosa koji nema položen ispit iz A kategorije, ima nas još među profesionalcima, čak i među vozačima Moto GP-a - zaključuje Tim.

PROČITAJTE JOŠ: