Šah
M.Stanković
Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

Na svu sreću, ali i sprovodeći mere zaštite, takmičenje je održano na zadovoljstvo ljubitelja igre, ali i svih ostalih činilaca, na najvišem nivou.

Kako sami učesnici kažu, uslovi za igru, smeštaj i hrana bili su na jako visokom nivou. Usled toga, moglo se nesmetano igrati i boriti za svoje klubove.

Poslednje jedanaesto kolo počelo je od 10 časova. Samo su Mladenovo i Krajina odigrali praktično dogovorene remije, jer oni nisu ništa odlučivali u poretku.

Bačka Palanka je ukrstila koplja sa šampionima. Igralo se za klub, grad, međusobni prestiž. Po prvi put sastala su se i dva Miloša Stankovića, jedan igrač Gligorića drugi Bačke Palanke. Pobedio je stariji i iskusniji. I Gligorić je pobedio u meču i završio sa impresivnih jedanaest pobeda. Bačka Palanka ne može da bude nezadovoljna četvrtim mestom, jer je ovo bio i debi u ovoj ligi.

Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

Vojvodina i Borac su odigrali svoj meč i ako su na početku Dragojlović i Radlovački brzo remizirali, baš kao Grujić i Andrejević. Nakon toga, Vojvodina daje gas na drugim tablama i lako pobeđuje.

Kraljica PTT pokazuje da na mlađima svet ostaje, jer je lako savladala Sombor. Ukoliko ekipa ostane na okupu i iduće godine u ovom sastavu, od njih možemo puno dobiti.

Najneizvesniji i najuzbudljiviji meč odigrale su ekipe Bačke i Bate Ćosić. Pobeda bi značila bronzanu medalju, a remi bi odgovarao trećoj ekipi, Bačkoj Palanci. U takvim kalkulacija, nije se štedelo. Posle par nerešenih, Milenković je doneo poen Bati Ćosić i povelo se sa 3:2. Odlučivao je meč Gabrić – Jovanovski. Na kraju Gabrić je morao da se zadovolji remijem, a Bata Ćosić da prigrli bronzu.

Senta je ispratila Sremac u drugu ligu, tako što ga je pobedila i pokazala, da je u ovom trenutku bolja.

Rezultati 11 kola:

1. Svetozar Gligorić – Bačka Palanka 4,5 : 1,5

2. Mladenovo – Krajina 3 : 3

3. Vojvodina – Borac 4 : 2

4. Bačka Pačir – Bata Ćosić 2,5 : 3,5

5. Kraljica PTT – SSK Sombor 4,5 : 1,5

6. Sremac – Senta 0,5 : 5,5

Konačno stanje :

1. Svetozar Gligorić 33

2. Vojvodina 24

3. Bata Ćosić 21

4.Bačka Palanka 20

5.Bačka Pačir 18

6. Kraljica PTT 16

7. Senta 15

8. Krajišnik 13

9. SSK Sombor 11

10. Mladenovo 6

11. Borac 3

12. Sremac 2

Spuštena je zavesa na jedno od boljih izdanja poslednjih godina Druge lige Srbija – grupa Vojvodina. Pehar su uručili Nebojša Kralj direktor turnira i predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Zoran Stanimirović.

Možemo konstatovati da su novi prvoligaši u narednoj sezoni Politika iz Beograda, Radnički Vodovod iz Kragujevca i Svetozar Gligorić iz Pančeva.

Alo! nastavlja da prati dešavanja na šahovskoj pozornici....

PROČITAJTE JOŠ: