Sportske igre mladih
Promo
Sportske igre mladih

Promo

Sportske igre mladih, Foto: Promo

Predsednica Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju Ivana Jovanović izjavila je da sa nestrpljenjem očekuje novu sezonu u kojoj će SIM još jednom pokazati da je najlepša sportska priča u regionu i oboriti sve rekorde.

PROČITAJTE JOŠ:

"Pripreme za sezonu 2019. su u završnoj fazi, svečano otvaranje održaće se 15. maja u Novom Sadu na centralnom gradskom trgu, a posle toga karavan radosti i prijateljstva posetiće 25 gradova u Srbiji. Za decu je i ove godine sve besplatno, a moći će da se takmiče u 10 sportova. Prošle godine smo u Srbiji i regionu oborili sve rekorde i sa istim ambicijama pripremamo novu sezonu", rekla je Jovanovićeva.

Ona je Tanjugu u Kuršumliji, gde su SIM dobile posebno priznanje od Opštine, a lokalni tim "Atomski mravi" nagradu SIM-a za najlepšu priču, rekla da se nada kako će "po staroj narodnoj i treća biti sreća", jer su i prethodne dve sezone SIM-a za Srbiju otvorene u Vojvodini.

"Nadam se da će nam se posrećiti, pre dve godine Igre su otvorene u Kikindi, prošle godine u Sremskoj Mitrovici i držaću se stare narodne i nadam se da će tako i da bude", poručila je Jovanovićeva.

Kao i prethodnih godina, najbolji sa gradskih takmičenja nastupuće u državnom finalu u Beogradu, a pobednici će se plasirati na regionalno finale mladih Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje se već tradicionalno održava krajem avgusta u Splitu.