Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu
Youtube, screenshot
Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu

Youtube, screenshot

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu, Foto: Youtube, screenshot

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima, iako nijednog trenutka nisu provocirali.

PROČITAJTE JOŠ:

Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa fakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

"Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obeležja, a ne navijačka. Najnormalnije su sedeli, konobar je prepoznao obeležja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su hteli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama", rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS.

Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbednost.

"Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice", rekao je Milojević, dodavši da ga niko iz Mornara nije kontaktirao.

Milojević je podsetio da gostovanje Mornara u Beogradu i da su hrvatski vaterpolisti nosili gaće sa oznaka poznate navijačke grupe iz Splita "Torcida".

PREPORUČUJEMO JOŠ:

"Ti isti igrači su igrali u gaćama Torcida, a niko nije napravio problem. Kao predstavnik kluba nikad ne bih dozvolio da neko pridaje njima i dođe do incidenta".

Prema njegovim rečima ponosan je što takve stvari ne mogu da se dese u Srbiji.

"Bilo bi me sramota da se nešto loše dogodi u Srbiji. Mi nikada nismo takvu sliku pokazali i nadam se da i nećemo. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjici".

Kako kaže, u ovom momentu se samo brine za bezbednost vaterpolista, a od daljim koracima nije razmišljao.

Komentari (1)

Zoran CZZG

09.02.2019 19:37

Brate,Evropa je to!