David Dejvis
EPA-EFE/MARTIN ZIEMER
David Dejvis

EPA-EFE/MARTIN ZIEMER

David Dejvis, Foto: EPA-EFE/MARTIN ZIEMER

Prvi čovek RSS Božidar Đurković i potpredsednik Saveza Dragan Škrbić su spremni na radikalan potez, kojim bi, kako piše Sportski žurnal, "konačno imali čoveka na koga niko nema nikakav uticaj, a koji je dovoljno stručan da sa 'orlovima' napravi dobar rezultat".

Naujiži krug čine četiri Španca. Najozbiljniji kandidat je bivši reprezentativac "crvene furije" David Dejvis, koji je u karijeri vodio muški i ženski Vardar tako da odlično poznaje balkanski mentalitet, dobar je sa srpskim jezikom i iza sebe ima rezultate. Rukometašice Vardara je vodio do titule u Lii šampiona 2017., u jednoj-jedinoj sezoni u kojoj ih je vodio. Prethodno je proveo dve sezone u muškom satavu makedonskog giganta, vodio je reprezentaciju Rusije i Egipta, a trenutno je trener Vesprema za koji nastupaju Petar Nenadić i Vladimir Cupara.

Igračka karijera je Dejvisu bila vrlo bogata na klupskom i reprezentativnom planu: Bonza na OI u Pekingu 2008., zlato na SP 2005., srebro na EP 2006., tri Lige šampiona, Kup EHF, četiri prvenstva Španije, pet Kupova kralja, tri Superkupa Španije, pet Kupova ASOBAL i tri Supergloba.

Osim osvojene Lige šampiona sa rukometašicama Vardara je dva puta bio prvak SEHA lige, trostruki šampion Makedonije i četiri puta dolazio do trofeja u Kupu Makedonije.

OStali kandidati su Dejvisovi kandidati Raul Gonzales, Antonio Karlos Ortega i Ćavi Sabate, piše Žurnal.

Đurkovićn i Škrbić su na potezu, samim tim i Upravni odbor PSS. Finansije su takođe bitan faktor za dolazak potpis prvos tranog selektora u istoriji srpskog rukometa. 

 

 

Komentari (1)

mandingo

21.02.2020 10:52

Nazalost zenski klub Vardar je bio finalista a ne osvajac lige sampiona.