Igrači Kragujevac
SPD Radnički
Igrači Kragujevac

SPD Radnički

I duel košarkaša Radničkog i Vršca nekada je bio derbi Foto: SPD Radnički

Naročito je važna ona koju su ostvarili vaterpolisti Radničkog u Šapcu, protiv istoimene ekipe. Iako su Šapčani poveli sa 5:0, Kragujevčani su u prvom kolu domaćeg elitnog vaterpolo takmičenja slavili – 13:14. Izgleda da su direktor Jugoslav Vasović i trener Uroš Stevanović odlično “uboli” pojačanja. Naime, Strahinja Vasović je postigao pet, Aleksa Ukropina tri, a Marko Radulović dva gola. Tako je, čini se, kragujevački tim već u prvom kolu, i to na gostovanju, završio veliki posao, jer dobro upućeni u naše vaterpolo prilike smatraju da ovo nije bio samo derbi kola, već i derbi šampionata.

Značajan je i uspeh odbojkaša Radničkog koji su u Beogradu savladali Crvenu zvezdu, koju bez obzira u kakvoj se situaciji nalazi nije lako pobediti, pogotovo na njenom pragu, i to ubedljivo - 0:3 (19:25, 20:25, 23:25), čime su se iskupili za porasz od Nišlija na svom terenu.. U ekipi trenera Dragana Kobiljskog najbolji su bili korektor Irfan Hamzagić i primač servisa, kapiten Nemanja Dukić.

Igrači Kragujevac

SPD Radnički

Odbojkaši se iskupili za kiks protiv Nišlija, Foto: SPD Radnički

Ubedljivi su bili i košarkaši Radničkog, koji su u prvom kolu Košarkaške lige Srbije, kao novajlije, savladali Vršac, u svojoj dvorani “Jezero” sa 105:85. Istina, ovo nije bio derbi, ali možda se kasnije ispostavi i da je nosio taj epitet. U pobedničkom timu najbolji su bili Andreja Stevanović, Filip Dumić, Raško Katić i Ivan Nedeljković.

Igrači Kragujevac

SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog već u prvom kolu obavili veliki posao, Foto: SPD Radnički

Još, ako se i fudbaleri Radničkog 1923, iz Novog Sada vrate kao pobednici u derbiju Prve lige Srbije, protiv Kabela, bio bi to zaista, šumadijski trijumfalni vikend.

PROČITAJTE JOŠ: