Ultramaratonac Predrag Knežević
Alo!/Marko Đoković
Ultramaratonac Predrag Knežević, Foto: Alo!/Marko Đoković

U Njujorku je 22. aprila počela ultramaratonska "Trka samoprevazilaženja na 10 dana", a organizuje je Šri Činmoj maratonski tim.

Pročitajte još:

VLADA STEVANOVIĆ (85) SPREMAN ZA BEOGRADSKI MARATON Kilometre savladava i sa pejsmejkerom

U tom timu nalazi se i srpski ultramaratonac Predrag Knežević koji je posle dva dana trke doživeo povredu i sada pod ogromnim naporima nastavlja do cilja.

Na kraju četvrtog dana kiša sipa kao iz kabla, ali to neće sprečiti 58-godišnjeg supermena.

- Kiša je velika, to je stvarno neviđeno, to je potopna kiša, baš je "Thunderstone", grmi i sve je pod vodom i ne vidim da ima kraja tome, to otežava najviše zbog žuljeva, a i hladno je - rekao je Predrag i dodao:

- Ne želim da dramim, ali uslovi su na ivici regularnosti, ima mesta gde stvarno ne može da se prođe, blato je i onako strašno, ali ušli smo u peti dan, koleno boli, samo da privedemo trku kraju i da se ne vezujemo ni za šta, nadam se da nećemo nikoga razočarati - rekao je Knežević.

Predrag Knežević

Alo!

Predrag Knežević, Foto: Alo!

Iako je povređen, nije odustao, čak ima i dobar prosek kilometara.

- Kao što sam juče rekao, nije onako kako sam zamislio, ali s obzirom na okolnosti, svakako je bolje nego što je trebalo da bude, jer uz toliko problema i dalje držimo preko 90 kilometara prosek dnevni, što je kao 2.3 maratona, ne znam ni ja kako, majke mi, ne znam - rekao je uz smeh Predrag.