Srbija - Španija
cev
Slobodan Kovač

cev

Slobodan Kovač, Foto: cev

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, posle tesne pobede nad Ukrajinom 3:2 za polufinale Evropskog prvenstva, priznao je da je njegov tim napravio mnogo grešaka, ali da je najbitnije da je izboreno mesto među četiri najbolja tima na kontinentu.

Srbija je savladala Ukrajinu 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 19:25,15:9) i u borbi za medalju i finale u Parizu čeka je Francuska.

"Ukrajina je nezgodna ekipa, i protiv Belgije igrala je dobru odbojku. Imaju nedostatke, ali ni mi nismo ispoštovali sve što smo se dogovorili. Možda je uticala važnost utakmice, uvek autsajderi imaju veliki motiv. Nema opravdanja, samo ne mogu da shvatim da nemamo motiv kada se igra za polufinale. Moglo je mnogo bolje, na kraju važan rezultat", rekao je Kovač, a prenosi OSS.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dodao da se ne može uvek pobeđivati perfektnom igrom jer, kako naglašava, mora da bude uspona i padova.

"Dobro je što smo se vraćali, peti set je bio dobar. Možda je bilo straha od neuspeha, mora puno da se radi na mentalnom jačanju. Potrebna je veća koncentracija".

Srbija - Španija

cev

Srbija - Španija, Foto: cev

Pred duel sa Francuzima, Kovač smatra da je veći motiv na strani njegovog tima.

"Prvo motiv je finale, a onda da Francuzima pokažemo da smo ozbiljan rival u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Milion motiva ima. Moramo da uđemo najbolje što možemo u meč", optimista je Kovač.

Đoković je ovih dana boravio u Srbiji, a onda obradovao sve ljude koji ga vole širom sveta! Neka je sa srećom, Nole

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 25.09.2019. 09:04 - 25.09.2019. 09:18 Strepeli su mnogi. Novak Đoković, Foto: AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez Prvi reket sveta Novak Đoković će igrati na azijskoj turneji, a prva stanica će mu biti turnir serije 500 u Tokiju, gde Novak nije igrao lani.

Najbolji srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević, strelac čak 24 poena, ističe da je utakmica bila neverovatna.

"Ukrajinci su igrali dobro, ali smo smo im greškama dopustili da budu još bolji. Iskustvo naše je presudilo na kraju. Moramo da zaboravimo taj meč, protiv Francuske potrebna nam je najbolja partija. Imamo srce i nadam se da ćemo biti pravi kada je najpotrebnije", zaključio je Atanasijević, uz konstaciju da ekipa polufinale mora da odigra bolje za najmanje 30 odsto.

Polufinale Francuska - Srbija igra se u petak od 21 sat, dok se dan ranije sastaju Poljska i Slovenija.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević - konferencija za novinare