Upravni odbor Regionalne lige
VSS
Upravni odbor Regionalne lige

VSS

Upravni odbor Regionalne lige, Foto: VSS

Srpski klubovi podržali su Regionalnu vaterpolo ligu i nema reči o povlačenju iz takmičenja, zaključak je sednice Upravnog odbora tog takmičenja održane u ponedeljak u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, vaterpoliste Crvene zvezde napala je grupa huligana u Splitu pre meča sa Mornarom, a stav Vaterpolo saveza Srbije i klubova učesnika bio je da ne žele da igraju u gradu gde se dogodio incident i bazenima udaljenim manje od 200 kilometara od Splita. Hrvatski vaterpolo savez je ovakav stav prokomentarisao kao najavu izlaska iz lige.

Crvena zvezda vaterpolo, Liga šampiona

VK Crvena zvezda

Crvena zvezda vaterpolo, Liga šampiona, Foto: VK Crvena zvezda

Saopštenje posle beogradskog sastanka prenosimo u celosti.

- Još jednom se najoštrije osuđuje incident u kojem su napadnuti sportisti VK Crvena zvezda u Splitu. Obzirom na molbu VK Crvena zvezda da se njihove utakmice ne igraju u Splitu zbog traume napadnutih igrača, a uzevši u obzir da VK Mornar ne snosi odgovornost za gore navedeni događaj, utakmice VK Crvena zvezda sa splitskim klubovima VK Mornar i VK POŠK se odlažu do daljnjeg. Iskazana je podrška u daljem takmičenju u okviru Regionalne vaterpolo lige koju i dalje podržavaju svi klubovi učesnici. Naredna sednica UO RVL održaće se 12. marta 2019. za vreme odigravanja utakmice Hrvatska - Srbija u Sisku - navedeno je u saopštenju Upravnog odbora lige.