Jugoslav Vasović
ALO/Vladimir Marković
Jugoslav Vasović

ALO/Vladimir Marković

Jugoslav Vasović, Foto: ALO/Vladimir Marković

Revanš meč osmine finala Kupa Evrope između vaterpolista Radničkog i Strazbura, koji je trebalo da se igra danas, otkazan je pošto je francuska ekipa suspendovana zbog kršenja kovid protokola LEN-a.

Kragujevčani su naveli da je ekipa Strazbura trebalo da u sredu odradi obavezne testove na korona virus, ali to nije učinila, za razliku od Kragujevčana.

Na današnjem tehničkom sastanku doneta je odluka da se Strazbur suspenduje, čime je Radnički izborio prolaz u četvrtfinale.

Na testiranju u petak, pred ulazak u karantin, u ekipi Strazbura registrovana su četiri slučaja korona virusa, to nije doprinelo suspenziji, već isključivo propust koji su napravili u sredu.

Radnički je u prvom meču odigranom u Kragujevcu pobedio 11:10.

- Francuzi nisu ispoštovali protokol LEN-a da odrade PCR test dva dana pred ulazak u hotel i to je jedini razlog što utakmica nije odigrana, bez obzira što su četvorica njihovih igrača bila pozitivna. Razočarani smo što nismo igrali, mislim da bi ishod bio isti kao sa ovom odlukom, ali putovali smo, potrošili novac, a nismo odigrali meč - rekao je direktor Radničkog Jugoslav Vasović. - Sada nam ostaje da sačekamo žreb i da vidimo raspored u prenatrpanom martu. Nadamo se da ćemo i dalje moći da igramo sa svim ekipama koje izvučemo. 

PROČITAJTE JOŠ: