Rukometašice Srbije
EPA/Franck Robichon
Rukometašice Srbije

EPA/Franck Robichon

Rukometašice Srbije, Foto: EPA/Franck Robichon

Rukometašice Srbije, pred meč za peto mesto na Svetskom prvenstvu protiv Crne Gore, ističu da pobedom žele da završe nastup u Japanu.

Posle osam odigranih utakmica, pet pobeda, remija i dva poraza, srpski nacionalni tim došao je prvi put u poziciju da igra doigravanje za plasman na Olimpijske igre, na kojima je reprezentacija poslednji put učestvovala kao SFRJ 1988. godine u Seulu.

Levo krilo Sanja Radosavljević kaže da je verovala da tim može da izbori kvalifikacioni turinir za OI u Tokiju sledeće godine.

"Ne mogu da kažem da sam očekivala, ali verovala sam da smo sposobne da ostvarimo ovakav rezultat. Ne samo ja, već i svaka devojka ovde. Srećne smo jer smo napravile najbolji rezultat u poslednjih šest godina. Na poslednjih nekoliko takmičenja uvek nam je nešto malo falilo, ali sada se dosta stvari poklopilo na pravi način. Jedna utakmica nas je odvojila od plasmana u polufinale, ali ce možda vec na sledećem prvenstvu ili Olimpijskim igrama, doći i ta jedna pa osvojimo neku od medalja", rekla je Radosavljević za sajt RS S

Radosavljević je posebno naglasila menatalnu snagu ekipe tokom celog prvenstva.

"Dobro smo igrale, pokazale najbolje od mentaliteta i veliku želju za pobedom. Dobro je krenuo turnir, videla se želja kod svih, neka sreća u timu. Kako kažemo, dan smo zapocinjali i završavali pesmom. To je nešto što je obeležilo ovo prvenstvo. Tako ćemo odigrati i protiv Crne Gore. Već pričamo i o onome što nas čeka u martu, ali da sačekamo sa komentarima dok ne vidimo s kim ćemo igrati. Primamo stotine poruka iz Srbije, od famillije, prijatelja, ali i nepoznatih ljudi koji nas prate. Ovo je lep rezultat i uspeh koji je obradovao ljude", zaključila je Radosavljević.

Rukometašice Srbije

EPA/Franck Robichon

Rukometašice Srbije, Foto: EPA/Franck Robichon

Njena saigračica Dijana Radojević ne krije zadovoljstvo urađenim na Svetskom prvenstvu.

"Ne skidamo osmehe sa lica. Zadovoljne smo, ostvarile smo ono zbog čega smo i došle u Japan. Naš cilj je bio da se nađemo na kvalifikacionom turniru za odlazak u Tokio, to smo i uradile. Očekujem da pobedimo i Crnu Goru i da igramo na turniru, koji je po mom mišljenju, lakši za nas. Igraćemo rastereceno, želimo pobedu i jedne i druge, a nadam se da je došlo i vreme da im se revanširamo za poraze na prethodnim prvenstvima", izjavila je Radojević.

Meč između Srbije i Crne Gore igra se u petak od 3.30, a slučaju osvajanja petog mesta reprezentacija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru sa četvrtom ekipom sa SP, Rumunijom i Severnom Korejom.

U slucaju osvajanja šeste pozicije, rivali će biti bronzana selekcija sa SP, Švedska ili Mađarska, odnosno, selekcija Kine.

KvalifikacionI turniri za Olimpijske igre održaće se od 20. do 22. marta naredne godine.