Odbojkašice Srbije
Profimedia
Odbojkašice Srbije

Profimedia

Odbojkašice Srbije, Foto: Profimedia

Odbojkašice Amerike savladale su Srbiju u drugom kolu Lige Nacija sa 3-1 u setovima, i to sa 23:25, 25:16, 25:15, 25:21.

Reprezentacija Srbije drugi vikend Lige nacija, protiv SAD, Italije i Dominikanske Republike nastupa u "mešovitom" sastavu, pošto je Selektor Terzić odlučio da odmori neke od važnih srpskih igračica.

 

Darija Gavrilova, Aleksandra Krunić

EPA/Caroline Blumberg

Darija Gavrilova, Aleksandra Krunić, Foto: EPA/Caroline Blumberg

 

Iako ne u najjačem sastavu, reprezentativke Srbije su uspele da dobiju prvi set sa 25:23, da bi već u drugom setu došlo do pada u igri Terzićevih izabranica, što su Amerikanke "lepo dočekale" i iskoristile, pa su nešto ubedljivijim rezultatom došli do izjednačenja.

Sjajnu igru su uspele da prenesu i u treći set gde su srpske odbojkašice delovale potpuno nemoćno i dozvolile Amerikankama da dođu na svega set od pobede. U tom četvrtom setu je viđena velika borba, Srbija je prilično popravila igru, ali nije to bilo previše uspešno, pa je Amerika slavila sa 3-1 u setovima.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

 

SAD je sa 22 osvojena poena predvodila Andrea Druz, sa po 15 su je pratile Dana Retke i Hejli Vašington. U reprezentaciji Srbije 12 poena je osvojila Ana Bjelica, a 10 Bianka Buša.