Slađana Erić
Youtube/NTV Arena
Slađana Erić

Facebook, Screenshot

Slađana Erić, Foto: Facebook, Screenshot

Odbojkašica Slađana Erić dobila je zabranu ulaska u Rusiju u narednih pet godina - potvrdio je za "Komsomoljskuju pravdu" konzul Srbije u Moskvi, Milan Živković.

Slađana se našla u izuzetno neprijatnoj situaciji iz kranje bizarnog razloga. Naime, njen klub Proton-Saratov, nije obnovio vizu na vreme, pa je višestruka šampionka Srbije proterana iz Rusije.

"Ženski odbojkaški klub Proton Saratov izgubio je jednu od najboljih igračica, srednjeg blokera iz Srbije, Slađanu Erić. To se desilo, prema izvorima naših dopisnika iz Saratova, zbog neprofesionalnog ponašanja administracije njenog kluba", prenela je "Komsomoljskaja pravda".

PROČITAJTE JOŠ:

Klub Proton Saratov nije sredio dokumenta ove sportistkinje na vreme, kako se to inače čini kada je reč o strancima u sportu. Pri letu u Čeljabinsk, na meč 27. januara, Slađanu su zadržali prilikom provere dokumenata na aerodromu "Šerementjevo". Zadržali su je tri dana, a onda je rešenjem suda deportovana iz Rusije jer je prekršila migracione propise.

Slađana ima ugovor sa ovim ruskim klubom do kraja sezone.

U izuzetno bogatoj karijeri 35-godišnja odbojkašica je nastupala za Crvenu zvezdu, Albi, Volero, Mursiju, ponovo Zvezdu, Modenu, Galatasaraj, Kolubaru, Partizan Vizuru, Jedinstvo iz Brčkog, Vizuru i Tent pre odlaska u Proton. Od 2002. do 2007. igrala je i za našu reprezentaciju.