Srbija - Poljska, rukometašice
RSS
Srbija - Poljska, rukometašice

RSS

Srbija - Poljska, rukometašice, Foto: RSS

U prvom meču baraža za odlazak na SP u Japan krajem ove godine, ženska reprezentacija Srbije deklasirala je Poljsku pred oko 2.500 navijača u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“ - 33:19 (17:11).

Jedna od najboljih igara raspoloženih Srpkinja u prethodnih nekoliko godina rezultirala je ubedljivim trijumfom koji je tim Ljubomira Obradovića približio plasmanu na SP.

 

Odbojkaši Srbije

EPA-EFE Jacek Bednarczyk

 Kada je Kristina Graovac, koja je započela među stativama dobila direktan crveni karton u trećem minutu, nakon što je u pokušaju da spreči kontru napravila prekršaj, teško da je iko mogao pretpostaviti kakva će rapsodija tima Ljube Obradovića uslediti.

Srpske odbojkašice

instagram

Čelična odbrana od uvodnih minuta i nezaustavljiva Jovana Stoiljković odveli su domaćina na 5:1, a selektor Krovicki prinuđen je na prvi tajm-aut već u 11. minutu. Minut kasnije, postigle su prvi gol iz igre, stabilizovale se ali na kratko, pošto je Srbija u finišu prvog dela stekla maksimalnih plus šest, kada se razigrala maestralna Liščević.

Kako je počelo prvo, tako je startovalo i drugi poluvreme. Srbija je razbila Poljsku u svim segmentima i brzo stekla ogromnih plus 14.

PROČITAJTE JOŠ:

Gošće nisu uspele da iskoristi par praznih minuta Srpkinja, i za to su ekspresno kažnjene – golovi Jelene Lavko donose novi maksimum – 33:18 u 58. minutu.

Revanš je na programu u četvrtak u Lubinu.